BalkansPress

Dobro došli!

PRILIKOM redovne kontrole evidencije dokumentacije u Saobraćajnoj policijskoj ispostavi Čačak, policijski službenici utvrdili su da nedostaje čak - 120 prekršajnih naloga! O nestanku ovih prijava odmah je obavešteno Više javno tužilaštvo, kao i Sektor unutrašnje kontrole MUP.

Prema našim saznanjima, sporne nalaze saobraćajni policajci pisali su za učinjene prekršaje pravnim i odgovornim licima, odnosno firmama. Iznos koji je trebalo da bude naplaćen posredstvom ovih naloga, navodno je iznosio oko 4,5 miliona dinara!

U čačanskoj Policijskoj upravi potvrđeno je da je došlo do nestanka dokumentacije.

-Izveštaj o utvrđenom stanju prosleđen je Višem javnom tužilaštvu i Sektoru unutrašnje kontrole. U toku je utvrđivanje svih činjenica i okolnosti, a protiv odgovornih biće preduzete adekvatne mere u skladu sa zakonom - naveli su u Policijskoj upravi.

 

Krajem 2016. godine, da podsetimo, pod sumnjom da su uzimali novac od vozača, kako im ne bi pisali prekršajne prijave, bilo je uhapšeno čak 33 policajca, ili trećina Saobraćajne policijske stanice u Čačku, koji su odmah bili suspendovani. Viši sud u Čačku nedavno je osudio trinaestoricu bivših saobraćajnih policajaca iz ovog grada na ukupno 171 mesec robije, jer su novac od naplaćenih kazni stavljali u džepove, odnosno optuženi su za zloupotrebe službenog položaja ili primanja mita, neki zbog oba dela.

Sud je utvrdio da su saobraćajci od 27. februara do 25. maja 2016. godine na području Ibarske magistrale i pravcem Ugrinovci - Preljina - Katrga i Preljina - Ovčar Banja od više učesnika u saobraćaju primili novac kako ih ne bi kaznili za prekršaje.

PROČITAJTE: NEMCI USVOJILI ISTORIJSKI ZAKON! I ZA RADNIKE IZ SRBIJE SE OTVARAJU VRATA: Od danas ćete moći samo pod OVIM USLOVIMA da radite u Nemačkoj!

POSTAVLjENE SKRIVENE KAMERE

U SLUČAJU hapšenja 33 policajca 2016, tužilaštvo je u dokazima priložilo i zapise načinjene kamerom, iz kojih se vidi da policajci uzimaju pare, dele među sobom na kraju smene komentarišući, na primer, da ja pazar bio "92 evra i 30.000 dinara", i stavljaju novac u džep. To je zabeležila kamera unutrašnje kontrole MUP, koju su inspektori policije neopaženo postavili u patrolno vozilo svojih kolega i snimali ih mesecima.

(BalkansPRess / Izvor: Novosti.rs)

Scroll to top