BalkansPress

Dobro došli!

Izgleda da ćemo brzo da zaboravimo prekjučerašnjih 13 stepeni jer nam stižu kiša, susnežica, sneg i zahlađenje. Biće i jakog vetra, kažu meteorolozi, koji će ponegde imati i olujne udare.

PROČITAJTE: SADA JE JASNO KO JE VODIO JUGOSLAVIJU Procureli FBI dokumenti otkrili pravu istinu o Titovom identitetu!

Celokupna ta situacija vratiće nas u prethodni period prave zime, mada neće biti toliko hladno, odnosno temepratura će biti u plusu i biće skoro svuda ujednačene do srede - jutarnje malo ispod nule, a dnevne neki stepen u plusu.

 

Ono što je zanimljivo, a prema trenutnim prognozama, izgleda da nam sledi novi ledeni talas u drugoj polovini iduće nedelje.

*FOTO: SCREENSHOT

Pre toga, Đorđe Đurić, meteorolog "Weather2Umbrella", kaže da će se do večeri spustiti temepratura vazduha na nulu, kreće kiša, a tokom večeri susnežica i sneg u nižim predelima, uključujući i Beograd.

- Subota će biti puna oblaka i padaće kiša. Na severu Srbije i u Timočkoj i Negotinskoj krajini biće tokom većeg dela dana suvo, dok se i tamo padavine očekuju krajem dana i tokom noći, uglavnom sneg. Jutarnja temepratura biće od -4 na severu do 2 na jugoistoku, a dnevna od 1 do 5 na istoku - navodi Đurić i dodaje da nas očekuje i vetar koji će biti u skeretanju na jugoistočni.

   

Jak vetar

Prema njegovim rečima, taj vetar će u košavskom području, krajem dana, bioti u pojačanju.

- Tokom večeri i noći će na jugu Banata i donjem delu podunavlja povremeno imati i olujne udare. U nedelju će, takođe, biti oblačno. Padaće kiša, susnežica i sneg, koji će do kraja dana prestati. Jakog vetra će biti samo u jutarnjim časovima, a onda će postepeno početi da slabi. U ponedeljak će u celoj zemlji biti suvo i tmurno, a ponegde i maglovito - ističe Đurić.

Biće jakog vetra

*Biće jakog vetra, FOTO: M.MITROVIĆ / RAS SRBIJA

U utorak novi sneg

Kako prognozira Đorđe Đurić, u utorak nam sledi novo naoblačenje koje će doneti susnežicu i sneg.

- Nijanse će određivati gde će padati kiša ili sneg, odnosno stepen do dva celzijusovih. Košava će ponovo biti u pojačanju. U sredu će biti oblačno i ponovo će padati kiša, susnežica i sneg u Srbiji. Na planinama će se povećavati snežni pokrivač, dok će u nižim predelima tamo gde se otopio ponovo formirati - kaže Đurić.

PROČITAJTE: Sada POGLEDAJTE VIDEO kako je Dačić otpevao "Kaljinku" Putinu!

Temperature tipične za januar, pa ledeni talas

Kako naglašava naš sagovornik, temeprature vazduha će biti "tipične za januar", što znači da će biti u plusu.

- Jutarnje temeprature vazduha biće oko 0, možda koji stepen ispod, dok će se maksimalne dnevne kretati od 1 do 5 stepeni. U drugoj polovini naredne sedmice, a prema trenutnim prognozama, postoje naznake da nam stigne novi prodor ledenog vazduha. On će nam doneti veći sneg i temeprature ispod u minsu- naveo je on.

Scroll to top