Džihadista, pripadnik Islamske države, koji je pre nekoliko dana uhapšen u Novom Pazaru, planirao je teroristčki napad na ruskog predsednika Vladimira Putina tokom posete našoj zemlji, pišu britanski mediji.

Armin Alibašić (21), osumnjičen da je terorista Islamske države, uhapšen je u Novom Pazaru 14. januara. Kod njega je pronađeno oružje i eksploziv, dodaje britanski San.

PROČITAJTE: DELIRIJUM Putin je žestoko prekršio protokol ispred Hrama, ušao je među građane Srbije i učinio ovo! (VIDEO)

Britanski medij, pozivajući se na izveštaj Bezbednosno-informativne agencije (BIA), ističe da je Alibašić "pripremao teroristički napad u vreme posete ruskog lidera".

Putin je navodno "bio meta terorista zbog rata koji Rusija vodi protiv ISIS-a", rekao je izvor BIA.

- Naše snage zajedno sa ruskim kolegama su dobro pripremljene i drže situaciju pod kontrolom, a predsednik Ruske Federacije biće potpuno bezbedan - ističe izvor.

 

Alibašića je zaustavila policijska patrola u selu Potok nedaleko od Novog Pazara.

- Pažnju policije privukao je ranac mladića. U njoj smo pronašli pušku sa optičkim nišanom - ističe izvor.

Njegov stan pretresli su policajci i službe bezbednosti, i u njemu pronašli arsenal oružja i sve potrebne komponente za pravljenje eksplozivne naprave, kao i simbole Islamske države.

PROČITAJTE: Putin je odleteo, ostalo je 5 TEŠKIH PITANJA ZA SRBIJU

Mladić iz Novog Pazara je priveden u ranim jutarnjim časovima 14. januara i određeno mu je policijsko zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Postoje sumnje da nije delovao sam.

Tome u prilog ide i vest da su pripadnici MUP-a Policijske uprave Novi Pazar, u saradnji sa BIA, uhapsili su dve osobe osumnjičene da pripadaju terorističkoj organizaciji, piše indeksonline.rs

Scroll to top