BalkansPress

Dobro došli!

Ledeni dani sa temperaturama ispod nule zadržaće se do srede kada se očekuje postepeno otopljavanje, kaže meteorolog Nedeljko Todorović i navodi da se novo zahlađenje sa snegom očekuje u poslednjoj nedelji decembra, dok će za Novu godinu temperatura ponovo biti u plusu.

Kako je naveo, danas i sutra u Srbiji će temperature biti ispod nule u svim krajevima Srbije, osim u Negotinu gde će biti stepen ili dva iznad nule.

PROČITAJTE: SEDNICA SB O KIM Ambasador Čepurin: Ispred Vučića natpis – Srbija, ispred Tačija - Tači

''U jutarnjim satima očekuje se slab i umeren mraz, snežni pokrivač se zadržava, a u noći između ponedeljka i utorka biće slabog snega uglavnom u centralnim i južnim krajevima'', rekao je Todorović.

U Vojvodini će biti tmurno i maglovito tokom većeg dela dana sa najnižom dnevnom temperaturom od oko minus četiri stepena.

 

Todorović kaže da se od srede očekuje postepeno poboljšanje vremena.

''Jutro će biti maglovito i sa mrazom, a popodne sledi razvedravanje, dok će maksimalna temperatura u većini mesta dostići nulu ili stepen iznad nule'', navodi meteorolog.

Prema Todorovićevim rečima od četvrtka se očekuje dalji porast temperature, a u Srbiji će biti uglavnom oblačno, mestimično sa slabom kišom i susnežicom koja bi u pojedinim krajevima mogla da pređe u ledenu kišu.

*FOTO: PRINTSCREEN

Porast temperature početkom vikenda usloviće postepeno otapanje snežnog pokrivača u nižim predelima do 25.decembra, dok će se na planinama sneg zadržati.

Todorović navodi da se sledeće zahlađenje sa kišom i snegom može očekivati između 26. i 29.decembra.

''Još nije izvesno kolika bi to bila količina padavina i snega i koliko bi se dugo zadržao. Oko Nove godine ponovo će porasti temperatura, a ako bude padavina, to bi mogla da bude samo kiša'', kaže meteorolog.

Dodaje da se počektom januara očekuje ponovni pad temperature i hladniji period sa dosta snega, dok se ledeni dani prognoziraju između 7. i 17.januara.

''Ova zima će biti nešto hladnija i sa više padavina u odnosu na prošlu, ali u suštini reč je o prosečnoj zimi karakterističnoj za naše podneblje'', navodi Todorović.

Scroll to top