BalkansPress

Dobro došli!

PRIŠTINA - Premijer tzv. Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je danas da takse koje je uvelo Kosovo na robe iz Srbije i Bosne i Hercegovine ostaju na snazi, jer je na to bilo prinuđeno ponašanjem Srbije i BiH. Posle sastanka sa komesarom za proširenje i dobrosusedsku politiku Johanesom Hanom, Haradinaj je na konferenciji za medije izjavio da su razgovarali o mnogim temama među kojima su bile i dijalog o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije kao i o uvođenju takse od 100 odsto ističući da će takse biti ukinute kada Srbija prizna nezavisnost Kosova.

 

PROČITAJTE: ŠIPTARI POLUDELI Čekaju Hana ispred zgrade EU u Prištini! Ne daju mu da uđe na Kosovo! (FOTO)

Rekao je da je evropskom komesaru stavio do znanja da je Kosovo bilo prinuđeno da uvede taksu zbog neprekidnih smetnji koje je vršila i vrši Srbija.

Naglasio je da je Vlada Kosova opredeljena za evropske integracije, da je prioritet vladavina zakona, ostvarivanje prioriteta koji proizilaze iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i za ekonomski razvoj.

Kosovski premijer je rekao da je Kosovo ispunilo sve kriterijume za liberalizaciju viza i da zahteva ukidanje viza za građane Kosova.

Haradinaj je rekao da odluka o uvođenju viza nije uperena protiv Srba, građana Kosova, niti protiv bilo koje druge zajednice.

Scroll to top