BalkansPress

Dobro došli!

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je juče Komandu za obuku Vojske Srbije u kasarni "Topčider", ističući da je visoka obučenost starešina i svakog našeg vojnika od najvećeg mogućeg značaja za vojsku, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

On je dodao da svi napori koje ulaže Ministarstvo, Generalštab i Komanda za obuku nisu dovoljni bez pomoći čitave države i društva.

 

- Zato mi moramo da nađemo načine da ponovo u proces obuke uvedemo i one koji nisu pripadnici vojske. Nijedna vojska na svetu nije dovoljno brojna, i nijedna vojska na svetu nije dovoljno spremna za izazove koji su pred nama ukoliko nema podršku čitavog stanovništva i svih građana - naglasio je Vulin.

 

Prema njegovim rečima, da bi to bilo moguće, moramo da se razmišlja o načinima i mehanizmima kako da se vrati obučenost, da se vrate određene kursevi i tehnike po kojima bi se najšire stanovništvo ponovo obučavalo svim onim veštinama i znanjima koja su potrebna da bi se branila zemlja.

- Komanda za obuku radi izuzetan posao, naša vojska može da se meri sa bilo kojom drugom armijom po nivou i kvalitetu obučenosti, ali bez podrške čitavog naroda, to jednostavno neće biti dovoljno, i Srbi to sebi, sigurno neće dopustiti - zaključio je Vulin.

Scroll to top