BalkansPress

Dobro došli!

Habib Nurmagomedov je ostao šampion u lakoj kategoriji UFC-a pobedivši Konora Mekgregora u četvrtoj rundi spektakla u Las Vegasu i sve je bilo u redu do momenta kada je Irac predao zbog poluge u kojoj ga je gušio Rus, a onda je momak iz Dagestana napravio potpuni haos.

Zaleteo se preko ograde oktagona, preskočio istu, a potom nasrnuo na Mekgregorov tim i počela je tuča van ringa.

 

Konor je u neverici posmatrao tuču u iz kaveza, da bi u tom času jedan član Nurmagomedovljevog tima uskočio na borilište i napao Irca sa leđa, zadavši mu nekoliko ozbiljnih udaraca.

Nastala je opšta borba na nekoliko strana, i to jer je Habib rešio da se sveti posle svih ružnih reči koje je dobijao nedeljama pre susreta.

- Ako stavim pojas na tebe, publika će poludeti - vikao je Dejna Vajt, rukovodeći UFC organizacije, a potom je šampion napustio halu u pratnji obezbeđenja, policije i svoje ekipe. Od klasične svečane ceremonije nije bilo ništa, atmosfera je bila gotovo divlja imajući u vidu šta je Habib uradio, a koliko je to razbesnelo američku publiku.

 

Ovakav rasplet meča nije viđen u UFC-u, i to baš u duelu koji je možda sa pravom, a možda i ne nazivan "mečom decenije". I, kada je sama borba okončana, a u njoj je Habib bio dominantan, desila se situacija koja nikako ne priliči sportu.

(BalkansPress / Sport.blic.rs)

Scroll to top