BalkansPress

Dobro došli!

Novak Đoković je iza sebe ostavio sve loše što se događalo skoro godinu dana, odnosno, od momenta kada se povredio u četvrtfinalu Vimbldona 2017.

Ipak, lakat je zalečen, pehar najtrofejnijeg turnira sveta je to i dokazao, a popularni "Forbs" se dotakao njegovih sponozora, koji ga "nisu zaboravili", već ga učinili u tom segmentu jednim od vodećih sportista planete.

 

Ono što im je zapalo za oko, jeste to da je naš najbolji teniser od glavnih sponzora zaradio skoro 23 miliona evra, iako je preskočio veliki deo takmičarske godine.

Prema podacima popularnog biznis magazina, Đoković je 86. najplaćeniji sportista sveta, sa 1,5 miliona prihoda od turnira, odnosno 22 od ugovora sa gigantima poput Lakostea (Lacoste), Heda (Head), Seika (Seiko) i Asiksa (Asics).

PROČITAJTE: Ovo je glavni krivac zašto vas boli glava i umirete od vrućine, a napolju nisu visoke temperature

*Foto: Tanjug/AP

Primera radi, "krokodil" mu je doneo osam miliona, oprema za tenis oko 6,5, japanski proizvođač satova 4,3, a obuća 3,5.

PROČITAJTE: Srpski bokser je dobio ćerku, blago u surovom svetu: Tada je rešio da nauči svaku ženu kako da se odbrani i da nikad ne postane žrtva nasilja

Novak, prema zaradi od sponzora, ima više od Flojda Mejvedera (10 miliona), Konora Mekgregora (14), Nejmara (17), Luisa Hamiltona (9), Rasela Vestbruka (19), MVP-a NBA lige Džejmsa Hardena (18), Fetela(0,3), Kajrija Irivinga (17) i mnogih drugih.

Flojd Mejveder

*Foto: ERIK S. LESSER / EPA; Flojd Mejveder

Što se tiče najplaćenijih sportista sveta, ubedljvo vodi bokser Mejveder sa 285 miliona ukupne zarade, a prate ga Lionel Mesi sa 111, odnosno Kristijano Ronaldo sa 108.

(BalkansPress / Blic.rs)

Scroll to top