BalkansPress

Dobro došli!

Predsednik fudbalskih "armejaca" Jevgenij Giner poručuje: Navijači CSKA prebiće "delije" u Moskvi ako bude potrebno.

Moskovljani će dočekati Crvenu zvezdu 22. februara u meču šesnaestine finala Lige Evrope, a prvi čovek CSKA je tim povodom rekao da se ne plaši pristalica beogradskih crveno-belih.

 

U opširnom intervjuu za ruske medije Giner je istakao da ga ne uznemirava ni činjenica da će Zvezda u Rusiji verovatno imati podršku navijača Spartaka iz Moskve.

Fanovi ovog kluba su u bliskim prijateljskim odnosima sa "delijama" i već su najavili da će doći da podrže braću iz Beograda na utakmici protiv CSKA.

Stiže oko 1.500 Srba

Giner je istakao da ga ne zanima mnogo ko će sve navijati za klub sa "Marakane", jer je uveren da su navijači CSKA ubedljivo najjači.

- Uvek navijam za Spartak kad igra protiv klubova koji nisu iz Rusije. Znam i da oni uglavnom navijaju za nas kad igramo na međunarodnoj sceni. Svestan sam, međutim, i da su pristalice Spartaka u bratskim odnosima sa navijačima Crvene zvezde. I svejedno mi je za koga će ovi Spartakovi da navijaju na meču CSKA - Zvezda. Ako se rezultat bude rešavao na tribinama, verujte mi da će pobeda 100 odsto biti naša - kroz smeh je rekao Giner.

CSKA će Zvezdu dočekati na "VEB areni", čiji je kapacitet 30.000 mesta. Prema pravilima UEFA, na međunarodnim utakmicama za gostujuće navijače mora da bude odvojeno pet odsto od ukupnog broja mesta. To znači da će Zvezdinih navijača u Moskvi biti najviše 1.500.

*Foto: Printscreen

Jevgenij Giner

Prema rečima našeg izvora bliskog klubu s "Marakane", realno je da "delije" napune taj deo stadiona.

Sa druge strane, može lako da se desi da deo sa navijačima domaćina ne bude ispunjen do kraja, pošto nikad dosad nisu uspeli da napune stadion. Najviše što je zabeleženo je da je na tribinama bilo 29.000 gledalaca.

 

- Još je rano da bi se pričalo o prodaji karata, ali definitivno će biti mnogo navijača Zvezde u Moskvi. Istina, put i ulaznice nisu jeftini, ali navijači Zvezde su i ranije umeli da se organizuju i dođu da podrže klub. Išli su, primera radi, u Krasnodar, pa što ne bi i u Moksvu. Olakšavajuća okolnost im je što imaju dobre kontakte sa navijačima Spartaka, pa će lakše kupiti karte i snaći se tamo za smeštaj i sve ostalo što im bude neophodno - objasnio je naš izvor.

Zvezda strepi od kazne UEFA - Evropska kuća fudbala (UEFA) kazniće sigurno Crvenu zvezdu zbog mnogobrojnih faktora na utakmicama protiv BATE Borisova u gostima i Kelna kod kuće. Najteža stvar koja je crveno-belima zamerena je pominjanje generala Ratka Mladića na tribinama. Ono što zasad nije poznato je kakva će kazna biti. Realno je da bude veća novčana, dok niko na "Marakani" ne očekuje zatvaranje tribina protiv CSKA iz Moskve 13. februara. Za taj meč prodato je oko 28.000 karata.

Nerealan scenario

Realno je da među onima koji budu navijali za beogradski klub bude i Rusa. Međutim, čak ni oni neće smeti da kupuju karte za sektore koji se nalaze van onog predviđenog za gostujuće navijače.

- Naravno da navijači Spartaka mogu da odu na blagajnu i kupe karte kako bi navijali za Zvezdu. Ipak, nije realno da uđu na stadion, stanu bilo gde i navijaju protiv CSKA. Ako se tako nešto dogodi, oni koji budu uz Zvezdu će odmah biti sklonjeni sa stadiona, jer bi u suprotnom lako moglo da dođe do tuče sa pristalicama CSKA. U svakom slučaju, imaće Zvezda odličnu podršku, ali sigurno niko od navijača neće ići tamo sa namerom da se bije, osim ako baš budu izazvani - zaključio je naš izvor.

(BalkansPress / Informer.rs)

Scroll to top