BalkansPress

Dobro došli!

Rusija još čeka. Nisu uspeli fudbaleri Srbije da iskoriste prvu meč loptu i da u Beču obezbede odlazak na Svetsko prvenstvo.

U meču punom preokreta, velikih grešaka odbrane i lako primljenih golova Austrija je slavila sa 3:2. Srbija je povela preko Milivojevića, Burgštaler je izjednačio, Arnautović potom doneo vođstvo, ali je Matić golom u 83. minutu vratio neizvesnost. Međutim, loša reakcija defanzivaca, Šaubov centaršut u završnici završava u mreži za trijumf domaćeg tima.

Srbija sada mora u Beogradu za tri dana da savlada Gruziju, jer su Vels i Irska došli do tri boda u svojim mečevima. 

Što se stanja na tabeli tiče Muslinovi puleni i dalje sve drže u svojim rukama. Pred poslednje kolo imaju 18 bodova, jedan više od Velsa i dva više od Irske. Te dve selekcije se upravo sastaju u 10. rundi u Kardifu.

 

SASTAVI TIMOVA:

Austrija: Lindner - Bauer, Dragović, Danso, Vober - Ilsanker, Baumgartlinger - Kajnc, Arnautović, Griliš - Burgštaler

Srbija: Stojković - Nastasić, S. Mitrović, Ivanović - Kolarov, Matić, Milivojević, Rukavina - Tadić, Gaćinović - A. Mitrović

DRUGO POLUVREME

Prilika za Mitrovića na startu drugog dela, bio je srpski napadač najbrži, ali je umesto šuta odlučio driblingom da izbaci rivala, to su štoperi očekivali i oduzeli mu loptu.

Brza reakcija odbrane domaćina sprečava šansu za srpski tim, Austrija u prvih nekoliko minuta prvog dela strpljivo čuva loptu i pokušava dugim loptama da pronađe Arnautovića. Posle jednog takvog pokušaja se Anrautović okliznuo i ostao da leži na travi. 

Ušla je lekarska ekipa, Marko je hramljući napustio teren. Nije tražio izmenu od selektora, vratio se u igru u 53. minutu. Nervozni Burgštaler je potom, iznerviran odlukom sudije, umesto da ostavi loptu Matiću, odlučio da je u znak protesta baci, dobio je žuti karton.

Muslin po ko zna koji put traži od igrača da prestanu da vraćaju loptu unazad i da idu napred. Kombinacija Tadića i Kolarova i dobra reakcija štopera domaćina. 

Velika prilika za Austriju u 57. minutu, presporo vraćanje u odbranu, lopta ka Arnautoviću i odlična odbrana Stojkovića. Ivanović sprečava kontru i faulira Arnautovića, dobija žuti karton. Prva izmena na meču u sastavu Austrije, umesto Kajnca je u 60. minutu ušao Šaub.

Stojković ponovo spašava Srbiju. Preveliko oklevanje defanzivaca Srbije u 62. minutu, Ilsanker se namestio, šutirao u rašlje, ali je srpski čuvar mreže odličnom intervencijom sprečio pogodak. Usledio je korner i odlično "boksovanje" Stojkovića.

Inicijativa Austrije, novi šut Arnautovića, lopta završava pored stative. Matić raspoređuje saigrače na terenu i traži od njih bolju igru. Prvu promenu pravi Muslin u 68. minutu. Umesto Rukavine ulazi Ljajić.

Dva uzastopna kornera za Austriju, dobra reakcija odbrane, Bauer sprečava kontru, povlači Ljajića i dobija žuti karton. Milivojević je probao iz velike udaljenosti, daleko preko prečke.

 

PREOKRET - Odličan napad Austrije u 76. minutu. Burgštaler dodaje do Arnautovića, Stefan Mitrović kasni, a Marko šalje loptu iza leđa Stojkovića. Napadač Austrije, srpskog porekla, nije želeo da proslavi gol.

Kakva šansa za Aleksandra Mitrovića. Ostao je srpski napadač sam u vrhunskoj poziciji, Lindner je to sjajno zaustavio.

GOOOOOOOOL - 2:2 od 83. minuta. Posle šanse Mitrovića je usledio korner, kratka kombinacija, odlično ubačena lopta Tadića, Matić koristi gužvu u petercu i šalje loptu u gol.

Tadić pokušava iz velike udaljenosti, lopta ide preko gola. Muslin pravi novu promenu, umesto Gaćinovića u 86. minutu ulazi Prijović.

AUSTRIJA OPET VODI - 3:2. Šaub je odlično centrirao u 90. minutu, odbrana se "uspavala", Arnautović je promašio loptu, pa je umesto centašuta Šaub ustvari doneo novo vođstvo svom timu.

Igraće se još tri minuta. Prekršaj Dragovića i žuti karotn. Ljajić ubacuje loptu, Austrija se odlično brani.

To je to, Srbija se bez bodova vraća u Beograd.

PRVO POLUVREME

Prelepe scene pred sam početak meča. Tokom intoniranja srpske himne "Bože pravde" je ceo stadion zajedno pevao. Definitivno dodatni podstrek za fudbalere. Na tribinama je i trener Mančester junajteda Žoze Murinjo.

U prvih nekoliko minuta je domaći tim za nijansu bolji, prilika nema. Borbeni Rukavina spušta do Tadića čiji pokušaj šuta je izblokiran. 

Prva velika šansa na meču u sedmom minutu. Arnautović koristi razređenu odbranu, pronalazi usamljenog Kajnca, Stojković odlično interveniše. Usledio je korner i uspešno otklanjanje opasnosti. Nova šansa za Austriju u devetom minutu, sjajan centašut Griliša, Arnautović neometan glavom šutira pored gola.

 

GOOOOOL - Srbija vodi od 11. minuta. Sjajan pogodak Milivojevića sa nekih 17 metara! Pokušao je domaćin da izbaci loptu posle centaršuta Kolarova, ona je stigla do Luke koji je preciznim udarcem matirao Lindnera.

Tri minuta kasnije nova opomena za Srbiju, Danso je mogao da izjednači iz odlične situacije, srećom, šutirao je pored stative. Greška Srbije u 20. minutu i korner za domaćina. Kajnc ubacuje loptu, Ivanović blokira. Novi udarac iz ugla, Kajnc ovog puta znatno slabije centrira, potom Arnautović faulira Stojkovića. 

GOOOL - Izjednačenje u 25. minutu. Duga lopta Dansa u prostor, Nastasić i Stefan Mitrović kasne, a Burgštaler postiže pogodak.

Nema previše uzbuđenja posle gola domaćina. Tadić i Kolarov su previše kombinovali u 31. minutu što je odbrana iskoristila da spreči veću opasnost.

Prečka Ivanovića u 35. minutu. Posle faula nad Milivojevićem, Kolarov odlično ubacuje loptu u šesnaesterac, kapiten je najviši u skoku, ali prečka sprečava gol. Stojković spašava Srbiju samo nekoliko desetina sekundi kasnije. Velika greška odbrane, Burgštaler odlično šutira, Stojković još bolje reaguje i sprečava preokret.

Majstorija Tadića bez gola u 41. minutu, Dušan prima loptu, maestralnom fintom vara odbranu Austrije, ali njegov šut brani Lindner. Tadić ostaje da leži na zemlji posle duela sa Ilsankerom, Arnautović izbacuje loptu van terena, srećom nije ništa ozbiljno.

Šansa za Austriju i odličan šut Kajnca, Stojković sjajno brani. Vober sprečava kontru faulom nad Milivojevićem i dobija prvi žuti karton na meču. Potom novi neoprezan start Ilsankera, opet nad strelcem gola za srpski tim i novi žuti karton. 

Odlična ideja Gaćinovića i dodavanje ka Rukavini koji se okliznuo, ali uz malo sreće uspeo da vrati loptu, bez stvorene šanse. Sudija nije produžio prvi deo ni za minut, posle prvih 45 minuta rezultat je nerešen (1:1).

Scroll to top