BalkansPress

Dobro došli!

Zlato za Srpkinje! U finalu EP u odbojci izabranice Zorana Terzića su savladale selekciju Holandije sa 3:1 u setovima (25:20, 25:22, 18:25, 25:18).

Bila je ovo druga pobeda srpskih odbojkašica u Azerbejdžanu, pošto su prethodno istog rivala savladale i u grupnoj fazi (3:0). Koliko su dominantno naše devojke igrale na ovom šampionatu govori i to da su na putu do najsjajnijeg odličja izgubile samo dva seta!

Bronzanu medalju osvojila je Turska koja je savladala Azerbejdžan sa 3:1.

 

ČETVRTI SET

Dva poena na startu seta je Srbiji donela Veljkovićeva, Holanđanke se sjajno brane, tako da na startu nema većeg vođstva (4:4). Dva "pecanja" na mreži Holandije, Srbija na prvom tehničkom tajm-autu ima tri poena prednosti (8:5).

Dva poena u nizu za Holandiju po povratku na teren. Prekida to Mihajlovićeva sjajnim smečom (9:7). Novi poen Brankice, potom Boškovićeva odigrava sjajno (10:7).

Odlični servisi Živkovićeve, sjajna igra u napadu i lepih četiri poena prednosti (13:9). Prepolovljavaju Holanđanke prednost, ali dva fantastična bloka Srpkinja i mala pomoć sreće i mreže za 16:11 na drugom tehničkom tajm-autu.

Sjajni servisi, odlična odbrana i Morison traži tajm-aut (19:13). Poen za Holandiju posle čega Ana Bojs šalje loptu daleko u aut. Maestralna reakcija Stevanovićeve u odbrani za velikih 21:14. Morison reaguje novim tajm-autom.

KRAJ - 25:18. Srbija je osvojila zlato

 

TREĆI SET

Neizvesnost na startu trećeg seta (5:5). Osvajaju Holanđanke tri poena u nizu i na prvom tehničkom tajm-autu vode (5:8).

Nekoliko grešaka srpskog tima koje "pomažu" rivalkama da zadrže tri poena prednosti (8:11). Srpkinje iz servisa dva puta pogađaju mrežu, Holanđanke pogađaju as iz servisa, pa Terzić traži tajm-aut (8:13).

Nastavlja se serija grešaka Srbije, napravili su čak sedam grešaka do drugog tehničkog tajm-auta (11:16). Čuva selekcija Holandije stečenu prednost i vodi sa 19:13.

Prave Holanđanke par grešaka, Morison odmah traži pauzu kako bi ih smirio pre servisa Brankice Mihajlović (16:20). Svaki pokušaj Srbije da se vrati u igru su Holanđanke odbile i smanjile zaostatak u setovima - 18:25.

 

DRUGI SET

Odličan početak seta za Srbiju i vođstvo od 3:1. Morison traži "čelendž" i tvdi da je Mihajlovićeva nagazila liniju prilikom servisa. Snimak pokazuje da je pogrešio, Srbija dobija poen, posle čega osvaja još jedan za veliku prednost i tajm-aut Holandije (5:1).

Malo oscilacija i grešaka u našem timu, na prvom tehničkom tajm-autu Srbija ima tri poena prednosti (8:5).

Srbija dobija sledeći poen, ali Holanđanke potom osvajaju četiri od narednih pet poena i vraćaju se u igru (10:9). Nastavlja se neizvesnost u drugom setu (13:13).

Na drugom tehničkom tajm-autu Srpkinje vode sa 16:14. Dobri blokovi Holanđanki, zatim odličan servis i vođstvo posle čega Terzić traži tajm-aut (16:17).

Povele su Holanđanke sa 19:16, ali su Srpkinje brzo osvojile dva poena i vratile se u igru (19:18). Boškovićeva je poslala loptu u aut, Terzić je tražio "čelendž" i pogrešio, pa je Holandija vratila dva poena prednosti (18:20).

Velika greška Holanđanki vraća Srbiju u igru, a Tijana Bošković sjajnim smečom donosi izjednačenje (20:20). Smeč Veljkovićeve i vođstvo za tajm-aut Holandije (21:20).

Maestralni potezi Tijane Bošković čuvaju prednost Srbije (23:22). Serija odličnih blokova na obe strane pa fenomenalan blok Jovane Stevanović za dve set lopte. Sjajan smeč Boškovićeve i duplirana prednost - 25:22.

 

PRVI SET

Holanđanke osvajaju rpvi poen na meču, Srpkinje dobijaju naredna dva, drugi posle "čelendža" rivalki. Potom je Holandija dobila poen, Terzić je tražio novu proveru i baš kao i kolega sa klupe pogrešio (2:2).

Dosta provera oba selektora, rezultatska klacklaica se nastavlja (5:5). Na prvom tehničkom tajm-autu Holandija vodi sa 8:6.

Po povratku na teren Srpkinje osvajaju šest od osam poena i dolaze do prednosti (12:11). Na krilima Tijane Bošković srpske odbojkašice dolaze do dva poena prednosti na drugom tehničkom tajm-autu (16:14).

Uvećale su Srpkinje prednost, ali je posebno zanimljiv bio 34. poen. Delovalo je da su naše igračice osvojile poen, taman su se spremale da proslave, a onda je lopta nekako uspela da pređe mrežu, srećom, bile su spremne, pa je Maleševićeva iz drugog pokušaja "overila" poen (19:15).

Ni tajm-aut nije pomogao Holandiji, Srbija nastavlja sa odličnom igrom i čuva vođstvo (21:16). Umesto poena za naš tim, selektor Holandije traži "čelendž" i menja odluku sudija, posle toga osvajaju još dva poena i Terzić traži tajm-aut i mirnoću svojih igračica (22:19).

Brankica Mihajlović prekida seriju protivnica, a briljantan servis Tijane Bošković donosi Srbiji vođstvo.

Scroll to top