BalkansPress

Dobro došli!

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović vratila se u Srbiju posle nepravde koju je doživela na Svetskom prvenstvu u Londonu.

- Hvala na dočeku. Ono što jeste bilo kako smo obećali je da sam se pojavila spremna, da sam imala skok od 7 metara. Jednostavno ja sam osetila na zaletištu da mi fali konstantnost. Na kraju krajeva sve sam rekla poslednjim skokom, ali sudijina je zadnja, priča Ivana.

 

Da je srpska atletičarka pokradena govori i činjenica da su članovi sudijske komisije priznali da im je bilo lakše da odbiju Ivaninu žalbu, nego posle onu Amerike koja bi usledila jer bi njihova takmičarka ostala bez medalje.

- Moramo da poštujemo to ne zbog takmičenja već i zbog mene same. Ne želim da imam upitnu medalju već znam da ću se za nju izboriti . Da je neka vrsta nepravde učinjena jeste sigurno. Uložene su žalbe od više federacija na ovom takmičenju a neke su prihvaćene a neke nisu. Komisija je rekla da oni misle da je to trag ali to nas je najviše povredilo i to ne možemo da prihvatimo.

 

Na pitanje kako je podnela nepravdu Španovićeva je iskreno priznala da joj nije bilo lako u Londonu posle takmičenja. 

-Ja nisam bila svesna kako to izgleda sve dok nisam prošla medija zonu i otišla na doping kontrolu. Tek tada su mi prišli Goran i ostali da mi objasne šta se desilo. Tu sam se slomila. Kasnije sam se dopisivala sa Tijanom Bartoletom, i uputila mi je čestitke na svemu što sam uradila do sada i to kako sam izdržala situaciju. Ja sam navikla da se borim i niko mi nije kriv za neuspeh. Jednostavno moraš da zaslužiš uspeh. - rekla je Ivana.

Scroll to top