BalkansPress

Dobro došli!

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći, koja se u ponedeljak rano ujutru, između četiri i pet sati, dogodila na ulazu u selo Vlajkovac, kod Vršca, poginula su dva drugara – Marić M. (20) i Mioško Kristijan, koji je danas trebalo da proslavi 19. rođendan!

Mladići su pod još nerazjašnjenim okolnostima sleteli sa mosta u kanal Dunav – Tisa – Dunav, a njihova beživotna tela pronađena su u olupini automobila tek par sati kasnije.

Kako nezvanično saznajemo, mladići su pre tragedije bili na nekoj kućnoj žurci u Vršcu, gde obojica žive, iako nisu iz tog grada. Potom su odvezli drugaricu u obližnje selo Zagajica, a po povratku kući završili u kanalu. Vozili su desnom stranom puta, a onda su, iz zasada nepoznatih razloga, prešli na levu stranu, probili ogradu mosta i upali u DTD.

 

- Beli „reno megan“, koji je bio prevrnut naopačke, izvadili smo iz vode preko mosta, uz pomoć viljuškara, ne znajući da li u njemu ima nekoga. A onda smo ugledali stravičan prizor, dva mlada beživotna tela, koja su bila zaglavljena između zadnjeg sedišta i gepeka. Pokušali smo da ih izvadimo, ali su to ipak morali da urade vatrogasci – prepričava nam jezive scene Marko Popović, vršački ribočuvar, kog je policija takođe pozvala u pomoć.

Oba mladića su trenirala fudbal. Marić M. je rodom iz sela Jasenovo i igrao je za fudbalski klub Ripensija iz Temišvara. Bio je jedinac. Mioško je igrao za seoski klub iz Vlajkovca, a rodom je iz susednog sela Zagajica. Imao je mlađu sestru.

- Bili su dobri momci. Družili smo se, igrali fudbal zajedno. Danas bismo Kristijanu slavili rođendan. Žalosno je to što se desilo. Svi smo zatečeni – rekao nam je Mioškov klupski prijatelj.

Oni koji su tog jutra prolazili kobnom deonicom puta, kažu da je bila velika magla, a pretpostavlja se da je do nesreće došlo usled neprilagođene brzine. Osnovno javno tužilaštvo, koje vodi ovaj slučaj, najverovatnije će naložiti da se uradi obdukcija tela.

Scroll to top