BalkansPress

Dobro došli!

Da su devojke iz kafane "Luna PP zvezda" u Majuru kod Šapca bile prave seksualne robinje, svedoči užasan podatak, koji je procurio iz istrage - imale su i do 400 klijenata mesečno.

U "posetu" su im dolazili mahom biznismeni, zbog čega mnogi Šapčani ovih dana, navodno, ne spavaju dobro, strepeći da li će ih iz policije pozvati na saslušanje.

U noći između petka i subote, u "Lunu" (bivšu "Zlatnu gredu") upali su pripadnici jedinice Uprave kriminalističke policije iz Beograda i "na delu" zatekli četiri devojke starosti 18 do 25 godina sa trojicom klijenata. Akcijom je rukovodilo Više javno tužilaštvo u Šapcu, koje je u saradnji sa ovdašnjom Policijskom upravom, više od dva meseca istraživalo slučaj.

 

Uhapšeni su vlasnik objekta Velimir G. (57), njegova supruga Estera G. (49), inače državljanka Rumunije i njihov pomagač N. O. (41) iz Vladimiraca. Svima se na teret stavlja krivičnio delo trgovina ljudima, za koje je zaprećena kazna od pet do 12 godina zatvora.

- Na saslušanju pred Višim javnim tužilaštvom svo troje branilo se ćutanjem, nakon čega im je određen pritvor - kaže, za "Novosti", Zoran Obradović, viši javni tužilac u Šapcu. - Tužilaštvo je u saradnji sa ovdašnjom policijom realizovalo hapšenje osumnjičenih, ali značajnu pomoć je pružila i UKP.

POLICIJI BILE VEZANE RUKE - O dešavanjima u "Luni" znalo se i ranije, ali su policiji bile vezane ruke, jer su mogli samo prekršajno da gone prostitutke. Od skoro, "biznis" je prešao u nadležnost kriminalističke policije, odnosno grupe za seksualne i krvne delikte.

Zasad nije poznat identitet osoba zatečenih sa devojkama, ni šta su ispričali u policiji.

- Svi se sećamo godina kada bi u takve objekte upadala racija, a policajci jedino što mogu to je da proteraju žene preko najbliže državne granice sa Republikom Srpskom. Ali one se brzo vrate čamcem preko Drine - kaže naš sagovornik.

*Foto Ilustracija

Po svoj prilici, oni bi mogli da posluže kao takozvani dobri svedoci, koje istražitelji poštede krivičnog gonjenja u zamenu za dragocene informacije.

- U "Luni" se čekalo na red, a od kada su uvedene zabrane rada zbog korone, dolazili su samo oni koji bi se najavili vlasnicima. Dve trećine klijenata se stalno vraćalo, a bilo je i onih koji bi se zaljubili, jer su "prodavačice ljubavi" zaista prave lepotice - priča naš sagovornik iz istrage, koji insistira na anonimnosti.

 

Tarifa za pola sata seksualnih usluga iznosila je 70 evra, a za sat 100 evra. Svraćali su i mnogi Majurci, koji su navodno, odvajali od usta samo da bi jednom mesečno mogli da vide svoje miljenice. Nije retkost da su šabački preduzetnici tamo odvodili poslovne partnere iz zemlje i inostranstva da ih "časte" nakon sklopljenih ugovora.

- Da su devojke bile robinje uopšte nije pitanje, ako se zna da su imale od pet do sedam poseta u toku dana - kaže naš sagovornik. - Stotine ljudi prolazilo je mesečno kroz postelju samo jedne devojke. Užasno je kada imate ćerku tih godina, pa vidite šta su ove mlade žene pretrpele.

REKLAMA NA INTERNETU - Kafana "Zlatna greda" je, zbog loše reklame devedesetih godina, kada je bila poznata po prostitutkama iz Ukrajine i Moldavije, promenila naziv u "Luna PP zvezda", a ugostiteljske usluge reklamira i na Internetu. Na sajtu se može videti ponuda sa petnaestak dobro opremljenih soba sa kupatilima.

A upravo vlasnici objekta - Velimir i Estera imaju dve tek malo mlađe kćeri, koje su negde na studijama.

- Estera ili madam Stela, brinula se o zdravlju devojaka regrutovanih za prostituciju - kaže naš sagovornik iz istrage.

- One su veoma pažene i tretirane kao skupe mašine, što su i bile, jer je zarada zaista enormna. Kada sagledate slučaj sa ove sumorne strane, tek tada postaje jasno o kakvoj je teškoj eksploataciji reč.

Scroll to top