BalkansPress

Dobro došli!

U Tuzlanskoj ulici na Petlovom brdu sa porodicom je živeo Pavle Stanković, tinejdžer koga je, u ponedeljak veče, na pešačkom prelazu, dok je prelazio ulicu, ubio kombi. Dečak je trebalo 10. jula trebalo da napuni 17 godina.

Svi su u šoku. Komšije za njega imaju samo reči hvale. Bio je, kažu, odličan učenik, svirao je tri instrumenta, glumio u školskim predstavama i statirao u serijama. Čuli su i da su Stankovići navodno hteli da prijave nestanak sina kada se nije vratio kući u uobičajeno vreme. A nesrećni mladić nastradao je na manje od 500 metara od kućnog praga.

- Znamo ga iz kraja, bio je divno dete. Velika je to tragedija, jer je život tek bio pred njim - ispričala nam je žiteljka ove ulice. - Od kada se dogodila nesreća, nisam videla njegove roditelje ni starijeg brata, koji takođe tu stanuje. Još se ne zna kada će biti sahrana.

 

Prema njenim rečima, Pavle je išao u Osnovnu školu "Vladimir Rolović", kao i njen sin, ali su im se kasnije putevi razišli. Vozač kombija je takođe, kaže, sa Petlovog brda, ali njega ne poznaje lično.

- Za nesreću smo saznali iz medija. Videli smo snimak, koji nas je baš uznemirio. Vidi se da je padala jaka kiša, ali vozač kombija je morao dodatno da obrati pažnju zbog pešačkog prelaza - objašnjava sagovornica.

Vozač kombija A. M. (29), koji je u ponedeljak oko 21.30, na obeleženom pešačkom prelazu u Ulici Georgija Ostrogorskog na Petlovom brdu u Rakovici, naleteo i usmrtio Pavla (17), saslušan je u Višem tužilaštvu u Beogradu.

Scroll to top