BalkansPress

Dobro došli!

SLOBODAN Zdravković (76), čije je beživotno telo pronađeno u jednoj od njegovih kuća u Pop Lukinoj ulici u Zaječaru, pozajmljivao je novac, uz kamatu, koja je varirala od slučaja do slučaja, zbog čega se sumnja da, pored koristoljublja, i to može biti uzrok njegovog svirepog ubistva.

Prema informacijama koje smo dobili, Zdravković, koji je vodio usamljenički život, stalno je držao ulaznu kapiju svog domaćinstva zaključanu, i u svoj dom je puštao samo određene ljude. Pominje se, čak, i da je imao svesku, ručno ispisanu, u kojoj je beležio koliko je i kome novca, i uz koliku kamatu pozajmljivao.

PROČITAJTE: NOVI DETALJI UBISTVA U ZAJEČARU: Otkriveno zbog čega je Slobodan svirepo ubijen!

Upravo je ta sveska, saznajemo, jedan od tragova za koji istražni organi smatraju da može da ih odvede do ubice. I dalje se sumnja da je zločin počinio jedan izvršilac koji je, najverovatnije, pod okriljem mraka, preskočio ulaznu ogradu i upao u Zdravkovićev dom.

Starac, koji je deviznu penziju stekao radeći u fabrici u nemačkom Zingenu, gde se sklapaju delovi za "mercedese", pored pozamašne penzije imao je i nekoliko kuća na svom imanju u Pop Lukinoj ulici, kao i veliku vikendicu na Grliškoj reci, nedaleko od Zaječara.

Još nije poznato da li je ubica uspeo da pronađe novac, ali se pretpostavlja da je Zdravković poznavao zločinca. Kako se nezvanično saznaje, starac je svirepo ubijen sa više udaraca metalnim predmetom po celom telu. Ruke su mu bile vezane na leđima, a preko usana mu je bio zalepljen selotejp.

Unakaženo Zdravkovićevo telo pronašla je gerontodomaćica, kojoj je, kako smo saznali, od prizora koji je zatekla na licu mesta - pozlilo. Žrtva je živela sama i često je, putem radija, davala oglase da traži ženu. Susedi kažu da su čuli da je obavljena deteljna premetačina svih prostorija u domu nesrećnog čoveka, a pominje se da su istražni organi, tragajući za ubicom, pored forenzičke obrade mesta zločina, pregledali i snimke bezbednosnih kamera u gradu.

Slavoljub je iz dva braka imao četvoro dece. "Novosti" su stupile u kontakt sa njegovim najstarijim sinom, ali on nije želeo da daje izjave, rekavši da poslednje dve decenije nije bio u najboljim odnosima sa ocem.

OBDUKCIJA

POLICIJA intenzivno traga za počiniocima ovog zločina. Na licu mesta obavljen je uviđaj, a naložena je i obdukcija, koju bi uskoro trebalo da okončaju stručnjaci niškog Zavoda za sudsku medicinu.

(BalkansPress / Izvor: Novosti.rs)

Scroll to top