BalkansPress

Dobro došli!

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, nakon višemesečnog predistražnog postupka sprovedenog u saradnji sa Odeljenjem za borbu protiv korupcije MUP-a RS, u nastavku predistražnog postupka, a u vezi sa zloupotrebama u PD „Infrastruktura železnice“a.d., lišeno je slobode pet lica među kojima je i M. P., državni sekretar Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

PROČITAJTE: ŽIVOT IZA REŠETAKA: Završio školu, fakultet i odbranio master iz EKONOMIJE U ZATVORU

 

Kako se nezvanično saznaje, reč je o Miodragu Poledici. Postoje osnovi sumnje da su ova lica izvršili krivična dela zloupotreba službenog položaja i zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom u periodu od avgusta 2018. do maja 2019. godine.

Naime, postoje osnovi sumnje da su zaposleni u PD „Infrastrukture železnice“ M. J., B.A. i P.Ć., u postupcima javne nabavke suprotno Zakonu o javnim nabavkama, kršeći i druge propise zloupotrebili svoja ovlašćenja i službene položaje, u čemu im je pomogao M.P., kako bi favorizovali privredno društvo čiji je direktor Z.S., u dobijanju poslova izvođenja radova na železnici. Radi fingiranja postojanja konkurencije i privida legalnosti osumnjičeni M.M. direktor drugog privrednog društva davao je tzv. "uslužne ponude“ kojima je obezbeđivana izvesnost dobijanja posla za privredno društvo direktora osumnjičenog Z.S.

U toku su pretresi na više lokacija u Beogradu i Novom Sadu.

U narednih 48 sati, lica će biti privedena i saslušana u Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Da podsetimo,  u januaru je uhapšen i Miroljub Jevtić, direktor JP Infrastrukture Železnica Srbije zbog primanja mita u službenim prostorijama u iznosu od 10.000 evra.

(BalkansPress / Izvor: Kurir)

Scroll to top