BalkansPress

Dobro došli!

Rašid Sakić (42), sin pokojnog pevača Sinana Sakića, pobegao je juče iz kućnog zatvora, u kom je zbog razbojništva bio od 14. avgusta prošle godine. On je polomio nanogicu, skinuo je i pobegao iz kuće u kojoj je boravio.

- U 5.40 sati juče sistem je registrovao oštećenje transmitera, to jest nanogice. Izlaskom na teret utvrđeno je da nije na adresi na kojoj izdržava meru i poverenik je odmah obavestio nadležni sud o tome - potvrđeno je iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde.

PROČITAJTE:HOROR U NOVOM SADU: Zbog LjUBOMORE SEKIROM USMRTIO bivšeg dečka svoje devojke, zločin izveo pred njom i telo mladića BACIO U RUPU?

Za problematičnim sinom legende narodne muzike policija je juče raspisala potragu.

Podsetimo, Rašid Sakić je višestruki povratnik, a poslednji put je uhapšen u januaru prošle godine zbog sumnje da je u centru Loznice s prijateljem Milanom C. (36) pretukao i opljačkao krojača Vladicu M. (34). Posle hapšenja određen mu je pritvor, u kom je bio sve do sredine avgusta, kada je prebačen u kućni zatvor s nanogicom. On je tada osuđen na sedam meseci kućnog pritvora.

 

- Protiv njega se vodi postupak zbog razbojništva, odnosno zbog sumnje da su opljačkali krojačku radnju. Navodno, pošto su uzeli sav novac koji su pronašli kod krojača, otišli su u obližnji kafić i naručili piće. Upravo u tom kafiću policija ih je i uhapsila - kaže izvor.

On navodi da posle određivanja kazne Sakić nije smeo da napušta prostorije kuće u kojoj je boravio bez odluke suda u Loznici.

Rašid je, inače, najstariji Sinanov sin i ima debeo dosije u policiji.

- Još kao maloletnik privođen je zbog nasilničkog ponašanja, pokušaja ubistva i iznude. Istim putem nastavio je i kada je postao punoletan. Privođen je tokom akcije „Sablja“ 2003. godine, a poslednji put je pušten iz zatvora sredinom aprila 2018, pošto je odslužio kaznu Višeg suda u Šapcu od 12 godina zatvora zbog pokušaja ubistva - objašnjava sagovornik.

 PROČITAJTE: 

Samo nekoliko nedelja pošto je njegov najstariji sin odslužio kaznu i izašao iz zatvora, Sinan Sakić preminuo je u junu 2018. u Beogradu. Navodno, pre smrti otac i sin uspeli su da izglade svoje odnose, iako je, dok je Rašid bio iza rešetaka, Sinan javno krivio sina zbog puta kojim je krenuo i isticao da treba da ispašta. U intervjuima je priznao da je sina u zatvoru posetio samo jednom.

- Rekao sam mu: „Svako neka nosi svoj teret, a ja tu neću da postojim. Ako ti nešto bude trebalo, ja ću ti dati, poslaću ti, ali ja više neću dolaziti“ - ispričao je tada Sinan.

VRAĆAJU GA IZA REŠETAKA ?

Rašid Sakić bi mogao ponovo da bude vraćen u pravi zatvor.

- Mera kućnog pritvora podrazumeva zabranu napuštanja mesta boravišta bez dozvole suda. S obzirom na to da je svojevoljno prekršio ovu meru i praktično pobegao, sud će mu najverovatnije odrediti pritvor, u koji će biti vraćen kad ga policija uhapsi - objašnjava naš sagovornik.

(BalkansPress / Izvor: Novosti.rs)

Scroll to top