BalkansPress

Dobro došli!

Jedan muškarac je poginuo, a desetak osoba je povređeno u eksploziji gasa na benzinskoj pumpi "Nešković" koja se nalazi u blizini graničnog prelaza Šepak, između Srbije i Republike Srpske. Poginuli Zoran Avramović (49) rodom je iz sela Jarebica, nedaleko od Loznice.

PROČITAJTE: OVO JE AUTO ZBOG KOJEG JE PUMPA U ŠEPKU ODLETELA U VAZDUH? Zakucao se u aparat za gas i razneo sve oko sebe (VIDEO)

Vratio se iz Slovačke pre nekoliko dada bi proveo praznike sa porodicom. Kao i ostali ljudi iz lozničkog kraja, otišao je preko Drine u prvo selo posle graničnog prelaza Šepak kod Zvornika, da naspe gorivo u svoj automobil "opel zafira".

Kada se iznad pumpe digla zavesa od gasa, koji se osetio na sve strane, nesretni Zoran je krenuo da vidi šta se dešava. Usledile su dve snažne detonacije i smrtno je stradao na mestu događaja.

 

Iza sebe je ostavio suprugu Milanku, ćerku Danku i sina Vladana. Reč je o vrednoj i čestitoj porodici, ljudima iz ovog dela Srbije, koji su navikli da se snalaze kako znaju i umeju, radeći pošteno, ali da i podižu svoju porodicu i čuvaju obraz.

- Radovao se ovom prazniku kao nikad, da bi bio uz svoje najmilije - priča nam u kući žalosti Zoranov brat Goran. - Bio je omiljen ne samo u našoj familiji već u čitavom kraju. Duša od čoveka.

Zoran je, inače, dosta voleo susednu i bratsku RS, gde je imao dosta prijatelja, pa je otišao preko Drine više radi druženja nego zbog razlike u ceni goriva.

Porodica Avramović  *Foto: V.Mitrić

U kući Avramovića, jedne od najvećih porodica u ovom kraju, od juče i sinoć vladaju muk i tuga. Stigli su prijatelji, rodbina i kumovi, da budu uz porodicu u ovim teškim danima, jer, kako reče njegov sin Vladan, "ništa neće biti isto ubuduće, pošto tate više nema".

(BalkansPress / Izvor: Novosti.rs)

Scroll to top