BalkansPress

Dobro došli!

Srpski državljanin (35), koji je uhapšen sa još jednim saučesnikom (35) zbog sumnje da su u Lincu zapalili noćni klub „Imperio“, koji je u vlasništvu Biljane Savić, bivše verenice repera Vuka Moba, i time pričinili štetu od gotovo dva miliona evra, našli su se pred sudom u Austriji, gde su u prisustvu advokata izneli odbranu.

PROČITAJTE: Koeljov test za utvrđivanje demencije: Samo 5 odsto ljudi uspe da odgovori tačno na ova tri pitanja

 

Incident se, podsetimo, dogodio 5. aprila, kad su, kako se sumnja, Srbin i još jedan muškarac ušli u klub, prosuli zapaljivu tečnost po plesnom podijumu, a potom bacili Molotovljeve koktele.

*Foto: Kurir

Prekršili plan

- Hitne službe su te večeri primile poziv s informacijom da je buknuo plamen u zgradi u kojoj se nalazi diskoteka Biljane Savić. Raspoložive ekipe uputile su se na mesto incidenta i započele gašenje požara. Tom prilikom lakše je povređen vatrogasac (22), ali i muškarac (35), za koga se sumnja da je učestvovao u podmetanju požara - navodi izvor Kurira.

Kako dodaje, klub koji najčešće posećuju srpske estradne zvezde, poput Ace Lukasa, Jelene Karleuše i Maje Berović, te večeri je, oko 21.30, u potpunosti izgoreo. - Šteta prouzrokovana požarom procenjena je na vrtoglavih 1.700.000 evra - navodi naš sagovornik.

Braneći se pred sudom, saučesnik optuženog Srbina rekao je da „požar uopšte nije bio planiran“. - Nisam znao u kakvu akciju idemo te večeri. Mislio sam da idemo u pljačku, a ne da zapalimo klub - navodno je rekao na saslušanju jedan od optuženih.

Njegov branilac je pred predsedavajućim sudijom istakao da optuženi nije imao nikakvu nameru. - Nikakvog prethodnog planiranja nije bilo - kazao je advokat optuženog.

Ovu odbranu prokomentarisao je javni tužilac, rekavši da ga podseća na Grimovu bajku.

 

Bilo još saučesnika

- Verujem da je u planiranju podmetanja požara bilo još saučesnika - naveo je javni tužilac.

Međutim, odbrana je naglasila da za to nema dovoljno dokaza.

Biljana Savić, vlasnica zapaljene diskoteke u Lincu, izjavila je nakon incidenta da nikada ni sa kim nije imala problem, kao i da ne zna zašto je njen klub bio na meti napadača. - Ovde se nikada nije desio nijedan incident. Zaista ne zna zašto bi i kome moj klub bio na meti - izjavila je tada za medije Biljana Savić.

Za dlaku

HALID BEŠLIĆ IZBEGAO SMRT

*Foto: Dragana Usovičić

Popularni pevač narodne muzike Halid Bešlić za dlaku je izbegao smrt, jer je iz diskoteke u Lincu, gde je trebalo kobne večeri da održi koncert, izašao dvadesetak minuta pre podmetanja požara. - Halid je tada imao probu. U klubu je ostao do 21 sat, a dvadesetak minuta kasnije izbio je požar. Moglo je doći i do veće tragedije - navodi izvor Kurira.

(BalkansPress / Izvor: Kurir.rs)

Scroll to top