Na Francuskoj rivijeri, tačnije u Kanu, juče je uhapšen narko-diler Marko Đorđević (32), za kojim je prošle godine raspisana međunarodna poternica zbog ubistva Luke Radulovića (37) u beogradskoj pivnici “Ispod mosta”.

Hapšenje se desilo u luksuznoj vili u predgrađu Kana, u kome je učestvovalo petnaestak policajaca.

PROČITAJTE: UTOPIO SE ISPRED SPASILAČKE KULE Stefan (19) iz Požarevca je hteo da se okupa još jednom pred polazak, a onda ga je POKLOPIO TALAS

Đorđević je, kako navode francuski mediji, primećen u četvrtak uveče, da bi dan kasnije u jutarnjim satima bio uhapšen.

- Begunac, koji je na međunarodnoj poternici i koji je mesecima bio neuhvatljiv, očigledno je želeo porodični odmor na sunčanoj rivijeri. Iznajmio je veoma veliku kuću u Mužinu - piše u jedan francuski portal.

Navodi se i da je čitava akcija prošla bez problema, ali da je bila teška zbog prisustva porodice, odnosno dvoje dece i žene.

 

Đorđević, za koga se spekuliše i da je blizak kriminalnom klanu "Amerika", je nakon hapšenja predat javnom tužilaštvu u Provansi, koje je zaduženo za dalje postupanje kada je reč o izručenju srpskim vlastima. Po nalogu Srbije, u kojoj mu preti kazna od 40 godina zatvora, za njim je bila raspisana crvena Interpolova poternica.

Osim njega, poternica je raspisana i za njegovim saradnikom Srđanom Kukoljem. Kako su mediji tada pisali, Đorđević je Raduloviću tada prišao, opsovao ga i pucao u njega, nakon čega je pobegao automobilom koji ga je čekao ispred lokala, ispod beogradskog Brankovog mosta.

Klub u kome je ubijen Radulović

*Klub u kome je ubijen Radulović, FOTO: STEVAN RANKOVIĆ / RAS SRBIJA

Spekulisalo se da su motiv ubistva nerasčišćeni lični odnosi.

Do Đorđevićevog hapšenja je došlo zahvaljujući saradnji tima ENFAST (Evropska mreža odbeglih aktivnih timova za pretragu), sačinjenog od agenata iz Italije, Srbije, Slovenije i Francuske.

PROČITAJTE: KAMERE SNIMILE JEZIV PRIZOR Bogdan kolica u kojima je gurao leš brata Ignjata prekrio belim čaršavom (VIDEO)

Operacija je započela kada je srpski ENFAST tim aktivirao italijanske kolege, sastavljene od policajaca, karabinjera i finansijera Službe za međunarodnu policijsku saradnju Centralne uprave kriminalističke policije, tako što su pratili kretanje bliskih članova Đorđevićeve porodice.

Tačnije, praćene su njegova majka, sestra i njegova supruga sa dvoje dece-blizanaca, koji je trebalo da se vrate u Srbiju letom iz Milana 23. avgusta. Istražni tim odmah je rekonstruisao kretanje porodice, uspevši da identifikuju sredstva od 16. avgusta po dolasku u Italiju, na istom aerodromu u Milanu.

 

Pošto se radilo o kombiju sa slovenačkim registarskim tablicama,slovenački tim ENFAST bio je odmah aktiviran i utvrdio da je vozilo iznajmljeno. Slovenačka policija rekonstruisala je rutu kombija do njegovog krajnjeg odredišta u Francuskoj, u poznatom i turističkom gradu Kanu.

Posao tu preuzima francuski tim ENFAST koji je identifikovao vilu u kojoj je Đorđević bio sa porodicom bio tokom letnjeg odmora, uhapsivši ga ubrzo nakon toga, pišu italijanski i francuski onlajn mediji.

Ubistvo Luke Radulovića desilo se 18. aprila prošle godine u klubu "Ispod mosta" na privatnoj proslavi. Đoršević se tu sreo sa Radulovićem, u koga je ispalio smrtonosne hice naočigled brojnih gostiju.

Iz lokala je pobegao, dok ga je napolju čekao saradnik Kukulj. Veruje se da su njih dvojica ubrzo nakon toga napustili teritoriju Srbije, ilegalnim prelazima, i da su utočište našli u nekoj od susednih zemalja.

Samo četiri meseca pre ubistva u ovom beogradskom klubu, Đorđevića je Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno oslobodio optužbi za pokušaj ubistva Milomira Markovića i Danijela Lekića 8. januara 2012. ispred splava “Amsterdam” u Beogradu, gde su radili kao obezbeđenje.

 

Scroll to top