Svetlana Rančić (54) i njena ćerka Anđela (16) iz Pirota poginule su u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u petak u Bugarskoj, dok je Anđelin otac i Svetlanin suprug Marjan Rančić (60) teško povređen.

PROČITAJTE: ZAPLET OKO MONSTRUOZNOG ZLOČINA U JABUKOVCU Uhapšen komšija, odneto 100.000 evra?

Prema prvim informacijama, oni su automobilom marke “fijat panda” krenuli u Grčku na more kada su se kod mesta Kočerinovo u Bugarskoj sudarili sa autobusom koji je saobraćao na relaciji Blagojevgrad - Sapareva Banja. Nezvanično se saznaje da je Svetlana nastradala na licu mesta usled teške povrede vrata dok je Anđela preminula na putu za bolnicu zbog istih povreda.

 

One su spavale u momentu strašnog sudara, dok je Marjan, koji je bio za upravljačem automobila, zadobio teške povrede i lekari se u Bugarskoj još bore za njegov život. 

Prema pisanju bugarskih medija, automobil u kojem se nalazila porodica Rančić sudario se s autobusom bugarske građevinske firme iz Blagojevgrada, koji je prevozio radnike u Saparevu Banju. Bugarski mediji su izvestili da je, prema rečima vozača autobusa, automobil iznenada prešao na levu stranu kolovoza, gde je udario u prednju desnu stranu autobusa. Vatrogasci su 25 minuta intervenisali da bi izvukli Marjana iz smrskanog vozila i on je prevezen u bolnicu. Zasad nije poznato zašto je automobil u kojem su se nalazili prešao u suprotnu traku i sudario se sa autobusom.

Na pirotskoj televiziji „Pi kanal“, gde je radila Svetlana Rančić, svi su u šoku i žalosti nakon vesti o tragediji.

- Svetlana je radila od osnivanja „Pi kanala“ 1999. godine. Bila je marketing saradnik i sekretarica, jednostavno - duša „Pi kanala“. Neko ko je voleo svoj posao, bio odan firmi. Čovek sa kojim ste mogli i da se posvađate, jer i za svađu vam treba čovek, i da se pomirite i da sarađujete... Ceo kolektiv je ovo pogodilo - kaže urednik Dragan Denčić.

 

Svetlana je od prošlog ponedeljka bila na odmoru a u Grčku su krenuli u petak ujutru. U četvrtak po podne je poslednji put svratila do televizije.

- Bila je veoma odana poslu, svratila je u četvrtak po podne da još nešto završi. Tragedija je velika pogotovo što je i ćerka nastradala, otac se bori za život - kaže Denčić.

PROČITAJTE: ŠOK U ŠAPCU ZBOG UBISTVA: Brata tukao do smrti, pa ga sakrio u gepek, telo otkriveno slučajnom kontrolom?

Marjan je vlasnik i direktor jedne pirotske agencije za posredovanje u zapošljavanju, a Anđela je bila đak pirotske gimnazije gde je u septembru trebalo da pođe u treći razred. 

- Svetlani je sestra umrla pre dve godine, a otac pre tri ili četiri godine. Ima majku koja živi u jednom selu pored Pirota. Ne znamo šta se desilo, jedino ono što je objavljeno u medijima. Tek rodbina treba da ide da uzme tela u Bugarsku i da stigne zvaničan policijski izveštaj, zapisnik sa obdukcije i lekarski izveštaji, pa će se znati šta se desilo. Ne verujemo da se Marjan uspavao za volanom jer je bio iskusan vozač, a i mesto nesreće je oko 170 kilometara od Pirota - pričaju prijatelji iz Pirota.

Scroll to top