BalkansPress

Dobro došli!

Ivana S. (39) iz Radničke ulice u Leskovcu pokušala je jutros oko 10 sati da izvrši samoubistvo skokom sa terase u zgradi u kojoj je živela.

Kako nezvanično saznajemo, žena je u smrt htela da skoči sa petogodišnjim detetom!

Dramatičnu situaciju sa katastrofalnim posledicama sprečila je interventna patrola policije. Pripadnik MUP-a popeo se na merdevine, preuzeo dete, a potom i majku. Spustio ih je bezbedno na zemlju.

Žena je prevezena na psihijatriju, a dete je zbrinuto.

-Naši službenici su brzo reagovali. Popeli su se na merdevine, obavili razgovor sa ženom koja je stajala na terasi sa detetom u naručju, u nameri da skoči, i brzo je odgovorili od te namere. Dalje je sve na Centru za socijalni rad - kaže portparol PU Leskovac Boban Zdravković.

 

Navodni motiv za pokušaj samoubistva je svađa sa emotivnim partnerom.

Povodom ovog slučaja oglasio se i Vladimir Rebić.

PROČITAJTE: Žena u taksiju ostavila korpu sa bebom, taksisti rekla da je u korpi mačka

-Zahvaljujući hrabrim i odlučnim policajcima, Nenadu Stankoviću i Marku Stojičiću, sprečena je tragedija u Leskovcu, kada je jedna ženska osoba, sa petogodišnjim detotom u naručju, htela da izvrši samoubistvo. Policijski službenici su nakon prijave odmah izašli na teren i zatekli ženu u naručju sa detetom kako stoji na simsu zgrade, na visini od oko 5 metara. Policajac Nenad Stanković se popeo merdevinama do žene, koja je bila vidno uznemirena, i nakon razgovora uspeo da je ubedi da mu preda dete, a zatim je i njoj pomogao da siđe - rekao je Rebić.

Kako je dodao, kao direktor policije izuzetno je ponosan na "hitru i uspešnu reakciju policijskih službenika iz Leskovca".

-Pokazali su izuzetnu sposobnost, profesionalnost i hrabrost obavljajući svoje redovne zadatke. Mogu da zaključim da je sve više slučajeva u kojima policajci, rizikujući svoj život, spasavaju živote građana - rekao je on i dodaje da će se MUP truditi da obezbedi bolji materijalni položaj i opremu za sve policijske službenike, kako bi još efikasnije i profesionalnije obavljali svoje zadatke.

(BalkansPress / Izvor: Blic.rs)

Scroll to top