Nepoznata ženska osoba ostavila je taksisti u Vrnjačkoj Banji korpu u kojoj je bila beba, pod izgovorom da je u korpi mačka.

Žena je u taksi vozilo ušla sa dvoje dece i korpom i nakon vožnje izašla iz automobila i zamolila taksistu da pričuva mačku u korpi dok se ne vrati.

Pošto se žena nije vratila, taksista je otvorio korpu i video da je u korpi beba

Taksista je bebu odvezao u bolnicu u Vrnjačkoj Banji, odakle je prebačena na odeljenje Neonatologije u Zdravstvenom centru "Studenica".

 

Beba je stara nekoliko dana i to je treće dete koje su roditelji ostavili na ulici za poslednjih šest meseci. U oktobru prošle godine nađen je dečak u korpi, ostavljen na pragu crkve u Čajetini. Momčić koji se sada zove Jovan Gavrilović ušao je u šesti mesec svog života i čeka porodicu koja će ga usvojiti.

Ostavljena beba ispred crkve u Čajetini

*Ostavljena beba ispred crkve u Čajetini / FOTO: VLADIMIR LOJANICA / RAS SRBIJA

Novorođenče koje je bilo zamotano u ćebe, primetila je jedna Čajetinka koja je prolazila pored crkvene porte i tako mu spasila život.

Pre dva meseca usred zime pronađen je tek rođen dečaku u Crljencu kod Požarevca. Beba je ostavljena u pletenoj korpi na ulici i našla ga je meštanka Crljenca i odmah obavestila policiju i Dom zdravlja.

(BalkansPress / Izvor: Rts)

Scroll to top