BalkansPress

Dobro došli!

IVANjICA – PREKRATILA je sebi muke time što je samoj sebi stavila omču oko vrata. Nije mogla više da izdrži da je muž tuče, zlostavlja i maltretira. Zato je u oproštajnom pismu napisala kako želi da se sahrani tamo gde su joj roditelji, a ne u selu gde je živela sa suprugom i šestogodišnjom ćerkom, i da joj na sahrani ne bude muž, onaj zbog koga se i odlučila na ovaj korak.

Ovako su juče, dva dana nakon što je u ivanjičkom naselju Crnjevu sahranjena Maja Jovanović (30), nesrećna žena koja se obesila u utorak u svom porodičnom domaćinstvu, pričali njeni poznanici. Vele da je Maja više puta bežala od svog muža u roditeljsku kuću u Crnjevu, ali da se, navodno, zbog nerazumevanja majke i oca, uvek vraćala zlostavljaču.

 

Nesrećnica se, kako saznajemo, obesila u domaćinstvu u kome je živela sa suprugom i ćerkom. To se dogodilo kada je on u utorak odveo dete kod lekara. Maja je napisala oproštajno pismo u kome je do detalja navela razloge zbog čega je rešila sebi da oduzme život. Imeđu ostalog, navodno, napisala je da želi da bude sahranjena u mestu odakle su joj roditelji, kao i da na njenom ispraćaju na večni počinak ne želi da prisustvuje njen suprug, niti bilo kod od njegove bliže rodbine. Zato ni na umrlici među ožalošćenima nema njenog supruga, već samo njenih roditelja i njene ćerke.

PROČITAJTE: PREBIJANjE U SREMSKOJ MITROVICI: Tukli ih zbog prolivenog pića, obezbeđenje samo posmatralo (VIDEO)

-Muž je od nje dosta stariji, možda i 15 do 20 godina. Ne znamo kako se i zašto udala za njega, to je za sve nas bilo veliko iznenađenje. Živeli su u teškoj zabiti, ne znam čak ni kako se to najzabačenije selo zove, znam samo da je negde ka Belim vodama – rekla nam je Majina dalja rođaka, koja je želela da ostane anonimna. - Bežala je nekoliko puta od nasilnika roditeljima, ali valjda zbog sramote da im ćerka ne bude razvedena, nisu želeli da je prihvate. Nisu je ni zaštitili od nasilnika. Morala je uvek da se vrati njemu. Više puta, kada bismo je sreli, pričala nam je da preživljava pakao. Jednom mi je rekla da joj je on slomio ruku i da ju je izbacio iz kuće kroz prozor... Pričala je i da je često tuče pred ćerkom.

Da li je ivanjičkoj policiji ili Centru za socijalni rad prijavljivano nasilje u porodici Jovanović i da li su nadležni i kako reagovali za sada nije poznato.

-Mislim da su svi znali za ono što je ona trpela, samo da je izostala prava reakcija – zaključila je njena rođaka.

(BalkansPress / Izvor: Novosti.rs)

Scroll to top