BalkansPress

Dobro došli!

Saobraćajna nesreća u kojoj je tragično nastradala Andrea Bojanić (17) sve vreme se politizuje, rekao je njen otac Savo Bojanić, koji je naveo i da je ubeđen da Željko Mitrović nije uticao na sud.

Izjavljivao sam već da ovo neće biti suđenje građaninu Aleksandru Mitroviću, već suđenje ucenjenom Željku Mitroviću, rekao je Bojanić za TV Pink.

Andrea Bojanić poginula je 18. jula 2013. godine, kada je na nju u Ustaničkoj ulici naleteo džip kojim je upravljao sin vlasnika "Pinka".

 

"Jeste, tačno je da je sudski postupak pun emotivnog naboja, to stoji, padaju tu i teške reči...Najlakše je da neko iz konteksta izvuče neke rečenice zato što mu to odgovara i da to pusti u javnost. Čak sam ubeđen za neke izjave da su zlonamerne", rekao je Bojanić.

"Moj cilj je, to sam i Željku rekao, ljudi koji su sa mnom u kontaktu znaju, da dođemo do istine, da to bude normalan sudski postupak i da se sudi građaninu Aleksandru Mitroviću. Ja Željku Mitroviću ovde ne sudim", rekao je Bojanić.

Bojanić je rekao i da se ime njegove ćerke zloupotrebljava u političke svrhe.

PROČITAJTE: PAKLENI PLAN UGLJANINA: Srbija nema u svoje tapije upisan Sandžak!

"Slučaj je zloupotrebljavan, na početku umereno, postojali su ti politički dualizmi u kojima su, ako bi se slučaj spomenuo, vrlo brzo, sat ili dva nakon toga, stizala izvinjenja što se slučaj, tragedija i ime moje ćerke spominju", rekao je Bojanić.

On je negirao i da je nestala dokumentacija sa suđenja, kako se spekulisalo u pojedinim medijima.

Kako je Bojanić ispričao, sa Željkom Mitrovicem nedugo nakon tragedije imao je "težak i dug razgovor".

 

Upitan kakav je odnos Željka Mitrovića bio prema svemu tome od početka do danas, Andrein otac je rekao:

"Mi smo seli i razgovarali smo, jako je težak bio razgovor iz tog razloga što smo, sagledavajući kao dva oca šta se desilo, pogotovo što se znamo toliko dugo, šta nam sad valja činiti, kako sve to dovesti u neki razumni deo, da se sve te neke tenzije, sve to nekako smiri".

"Njegov stav je odmah bio da nema šanse da će on da se meša u sve to. Ono što je on uradio, to je da je sa Aleksandrom otišao, da je odveo dete u policiju, dovoljan je razlog da ja kažem da ja ne sumnjam u to, daleko bilo, da je ijednim postupkom učinio išta što bi uticalo na tužilaštvo ili na sud, da je direktno uticao. Ja takvih saznanja nemam ni do dana današnjeg", kazao je Bojanoć.

PROČITAJTE: CRNA LISTA MILA ĐUKANOVIĆA: Ovim Srbima će ulaz u CRNU GORU biti zabranjen?!

"Zar ovo sada treba da se diže na neki viši nivo, da ne treba samo Željko da odgovara, možda i ja, da treba pola Srbije da odgovara za ovo, a druga polovina da bude... Ne znam... Molim vas, stanite s tim! Jako je teško balansirati u svemu tome", zaključio je Bojanić za TV Pink.

(BalkansPress / Tanjug)

Scroll to top