BalkansPress

Dobro došli!

Policija je pokrenula istragu o konkursu koji je objavljen na Fejsbuku, a u kojem Slavica S. i Jovan B. kao organizatori prevare pokušavaju da vrbuju maloletne devojčice, saznaje “Blic”.

 

Naime, u fejsbuk grupu “Foto-modeli” sa lažnog profila pod imenom Mila Nešić pre nekoliko dana napisano je da se “traže devojčice uzrasta do 14 godina za posao foto-modela u Austriji”. Izvesna je u objavi zainteresovane roditelje pozvala da se jave privatnom porukom.

Sve je počelo nakon što se devojčica javila na oglas na Fejsbuku

*Sve je počelo nakon što se devojčica javila na oglas na Fejsbuku; Foto: Privatna arhiva

Međutim, ubrzo je u javnost isplivala prepiska Jovana B. i Slavice S., za koje se veruje da su organizatori ove prevare. Sudeći po prepisci, neko se javio organizatoru i poslao mu fotografiju maloletnice, koju je on poslao Slavici.

PROČITAJTE: POŠTOVANI BUŠAČU GUMA! Srpski švaler brutalno odgovorio mužu rogonji porukom zbog koje se smeje Balkan! (FOTO)

*Foto: Privatna arhiva

„Mala ima 12 godina, majka joj je samohrana. Dao sam joj tvoj broj javiće ti se na Viber. Reci joj da je legalna agencija za dečje foto-modele, ostalo ću ja da završim”, napisao je Jovan B. Slavici S. uz fotografiju maloletnice.

 

Ona ga je zatim u daljoj prepisci pitala: „Da li je to Verica iz Bara koja joj se javila”, na šta je usledio njegov odgovor:

PROČITAJTE: DEDA, UMRO SI DA BIH JA ŽIVELA: Potresna priča devojčice čiji deda se udavio spasavajući je iz Dunava

*Foto: Privatna arhiva

„Da, Slavice, iz Bara je, samo joj reci da je legalan posao i zamaži joj nešto oči“, odgovor je ovog starijeg muškarca.

Ovi prevaranti sarađivali su na taj način da steknu poverenje roditelja maloletnica, tako što ukoliko nasednu na njihovu prevaru, Slavica im preko Vibera ulije poverenje kao ženska osoba.

PROČITAJTE: NEĆU DA BUDE NJANJAVI RAK, HOĆU LAVICU! Opasan trend se širi među trudnicama! Nek je živo i zdravo, samo da je vodolija!

Kako saznajemo, nakon obelodanjivanja prepiske, grupa “Foto-modeli” kao i profili organizatora potencijalnog vrbovanja maloletnica ugašeni su, a policija je pokrenula istragu. Ovim slučajem bavi se Odeljenje za visokotehnološki kriminal koji će detaljnom analizom prepiski između osumnjičenih, kao i sa potencijalnim žrtvama, utvrditi elemente ovog krivičnog dela.

(BalkansPress / Blic.rs)

Scroll to top