BalkansPress

Dobro došli!

Policija i tužilaštvo detaljno istražuju da li je dizajner Darko Kostić, koji je saslušan zbog optužbi maloletnika da ga je seksualno zlostavljao, i ranije napadao maloletnike tražeći da imaju seksualne odnose, saznaje "Blic".

- Prema prvim informacijama postoje indicije da ovo nije jedini slučaj i to se proverava - kaže sagovornik "Blica".

Kako saznajemo, protiv Kostića je podignuta krivična prijava za polno uznemiravanje u redovnom postupku nakon što ga je maloletnik L. J. (15), inače učesnik emisije "Neki novi klinci", optužio da ga je seskualno uznemiravao u njegovom stanu. Maloletnik je policiji ispričao da je kod Kostića otišao kako bi ga on fotografisao.

- On ga je fotografisao i za to tražio novac, a kada se ispostavilo da dečak nema pare, Kostić je od njega tražio da se skine, da se maze, što je ovaj odbio. Dečak je zatim pobegao i potom je policiji na Novom Beogradu podneta krivična prijava za seksualno uznemiravanje - otkriva izvor "Blica".

 

Kako „Blic“ saznaje, policija i tužilaštvo detaljno će proveriti navode obojice.

Prema rečima Kostićevih komšija iz zgrade na Novom Beogradu gde živi, on je poznat kao muškarac kojem gotovo svaki dan u stan dolazi drugi mladić.

- Viđamo svaki dan ovde mladiće koji idu kod Kostića. Svi su mali, mršavi, ko zna da li su punoletni. Dolaze kod njega i ostaju do kasno uveče - kaže jedan od komšija koji je želeo da ostane anoniman.

Mladić hteo da skoči kroz prozor njegovog stana

Kako za „Blic“ priča jedan od komšija Darka Kostića, prošle zime jedan mladić hteo je da skočli kroz prozor iz Kostićevog stana.

- Tada je neki mladić napravio scenu, histerisao je, otvorio prozor i nagnuo se preteći da će da skoči. Hvala Bogu to je sprečeno, a Kostić se ni posle toga nije primirio. Nastavio je da dovodi mladiće u stan - kaže komšija modnog kreatora.

 

Kostić: Dečak je jurio mene, nisam ga zlostavljao

Poznati modni kreator negirao je optužbe da je seksualno uznemiravao dečaka. On je saslušan u ponedeljak uveče u svojstvu građanina. Pred tužilaštvom je negirao da je seksualno zlostavljao L. J. (15) ističući da se nije krio, niti da je znao da ga policija traži.

- On je tvrdio da je saznao da je policija krenula u potragu za njim iz elektronskih medija, a onda je ispričao kako je dečak bio taj koji je njega napao. Navodno, kako je ispričao, L. J. je došao u atelje, lupao mu je na vrata i napadao ga je - kaže izvor „Blica“ upoznat sa slučajem.

Prema njegovim rečima, Kostić je u svoju odbranu naveo da je dečaka pokušao da otera iz ateljea, međutim kako je on navaljivao, odgurnuo ga je i tom prilikom mu iscepao majcu.

 

- Kostić je tvrdio da dečaka nikada ranije nije video, da je za njega čuo iz emisije „Neki novi klinci“ i da ga je dečak proganjao  preko fejsbuka i da mu je sam tražio da ga fotografiše. Takođe je tvrdio da dečak sve izmišlja i da preko njega hoće da postane poznat - kaže izvor „Blica“.

Navodno, Kostić je L. J. kazao da je „nizak i da ne može da prođe“ kao model i nakon toga je ignorisao sve njegove poruke.

- Kostić navodi da fotografije dečaka ima u mobilnom telefonu, koji mu je, kako kaže, ukraden, kao i da je krađu prijavio policiji i dodaje da je dečak izmislio da mu je nudio preparat za potenciju - objašnjava naš sagovornik.

Međutim, dečakova priča bila je drugačija. Prilikom saslušanja dečak je kazao da ga je Kostić dodao na fejsbuku i da ga je zvao da se slika kod njega u studiju. On je do detalja ispričao šta se navodno dešavalo u stanu Darka Kostića, navodeći da mu je za slikanje modni kreator tražio novac, a kako on to nije imao ponudio mu je da imaju seksualne odnose da se „malo maze“ - kaže izvor „Blica“.

Kako dodaje naš sagovornik, dečak je navodno to odbio i pokušao da se odbrani.

(BalkansPress / blic.rs)

Scroll to top