BalkansPress

Dobro došli!

Četiri osobe, među kojima je jedan policajac, ranjene su hicima iz automatske puške u pucnjavi u klubu “Manila” u centru Niša, na Trgu Kralja Milana, noćas oko tri časa iza ponoći, saznaje “Blic”.

 

*Foto: B. Janačković / RAS Srbija

Drama je počela u 2.50 časova kada je Hitna pomoć dobila poziv da zbrine policajca ranjenog u vatrenom obračunu, ali su po dolasku na Trg Kralja Milana dobili obaveštenje da je on službenim kolima već odvezen u Urgentni centar a da je potrebno da zbrinu troje povređenih pa su upućene dodatne dve ekipe. Ekipe Hitne pomoći sa tri saniteta zbrinule su u naredna pola časa troje povređenih koji su u svesnom stanju dovezeni u Klinički centar u Nišu.

*Foto: B. Janačković / RAS Srbija

- Jedan najteže povređeni imao više ustrelnih rana po telu. On je pogođen sa tri hica u grudi kao i u obe noge. Drugi ranjeni je imao ustrelnu ranu kolena desne noge, a treći jednu manju povredu od rikošeta ili ogrebotinu na desnoj podlaktici. Svima su previjene rane i u svesnom stanju su prevezeni u Klinički centar u Nišu, rečeno je “Blicu” u Hitnoj pomoći.

*Foto: B. Janačković / RAS Srbija

 

Nezvanično, pretpostavlja se da je jedan od povređenih, koji je dobio hitac u koleno – napadač koji je pucao iz automatskog oružja, a koji je i sam ranjen u obračunu. Da li je na njega pucao policajac koji je ranjen ili je do ranjavanja došlo pod drugim okolnostima, utvrdiće istraga.

 *Foto: B. Janačković / RAS Srbija

Posle pucnjave, veliki broj policajaca okupirao je kafić u kojem je došlo do pucnjave, a deo Voždove ulice od Palate pravde do centra, bio je blokiran. Policijske trake koje ograničavaju kretanje dok traje uviđaj postavljene su po celom Trgu.

*Foto: B. Janačković / RAS Srbija

Na kolovozu ispred hotela “Ambasador” nalazilo se nekoliko civilnih vozila među kojima i jedan BMW sa otvorenim vratima koji je obezbeđivala policija.

Policija je blokirala klub koji je po rečima očevidaca bio pun posetilaca i započela vršenje uviđaja.

(BalkansPress / Blic.rs)

Scroll to top