BalkansPress

Dobro došli!

Borivoje Borović advokat, punomoćnik porodice Marka Nikolića (43), koji je bio optužen da je golim rukama zadavio sina Mihaila (4), a suprugu Maju Đorđević (38) izbo nožem više od 50 puta, podneo je krivičnu prijavu protiv NN izvršioca zbog sumnje da Nikolić nije izvršio samoubistvo, već da je ubijen u zatvorskoj ćeliji!

 

Nikolić je, prema zvaničnim informacijama, 30. decembra 2017. krhotinama ogledala koje je razbio u kupatilu ćelije u Centralnom zatvoru prerezao sebi grkljan. Preminuo je posle operacije u Urgentnom centru u Beogradu i četvorosatne borbe lekara da mu spasu život. Prethodno je istim staklom izbo i cimera iz ćelije koji je pokušao da ga spreči da digne ruku na sebe.

Uprava zatvora ćuti - Novinari su pokušali da dobiju odgovor od Uprave za izvršenje krivičnih sankcija o ovom događaju, ali su oni odbili da govore o detaljima, navodeći da je istraga u toku. - Obdukcioni nalaz s Instituta za sudsku medicinu u Beogradu po zakonu se dostavlja Višem javnom tužilaštvu u Beogradu koje u ovom slučaju vodi istragu. Obratite se njima za sve informacije, jer dok traje istraga, ne možemo da govorimo o slučaju - rekli su u ovoj ustanovi.

Protiv Marka Nikolića je u novembru 2017. bila podignuta optužnica za dvostuko ubistvo, posle čega su javnost i porodica ubijene Maje Đorđević očekivali da će krvava porodična drama, koja se odigrala 12. jula 2017. ispred Centra za socijalni rad Rakovica, dobiti epilog na sudu.

Advokat Borivoje Borović u izjavi za Alo otkriva da je Višem javnom tužilaštvu u Beogradu podneo krivičnu prijavu protiv NN izvršioca zbog sumnje da je njegov klijent ubijen u ćeliji i tražio da se sprovede istraga i utvrdi šta se dogodilo u zatvoru.

 

- Imam pravo da sumnjam da nije izvršio samoubistvo, već da je ubijen! Kao njegov branilac, a sada punomoćnik njegovih roditelja podneo sam krivičnu prijavu protiv NN izvršioca zbog krivičnog dela ubistva. Pisane izjave osmorice zatvorenika, koji su bili u kontaktu sa Nikolićem, upućuju da on nije izvršio samoubistvo. Nikolićevi roditelji su pre sahrane videli telo svog sina i tvrde da on na rukama nije imao ni najmanje ogrebotine od stakla! To je vrlo čudno jer je saopšteno da je on komadom razbijenog ogledala, navodno napadao cimere u ćeliji, a onda sebi prerezao vrat - navodi Borivoje Borović i otkriva zbog čega je posumnjao da je njegov branjenik digao ruku na sebe.

*Foto: Informer

- Neki zatvorenici navode da je u ruci držao brijač, dok su drugi napisali da je imao komad razbijenog ogledala. Svi su izjavili da je neposredno pre događaja, navodno, krenuo da se brije. To je dosta čudno, jer ga je advokat Dačević iz moje kancelarije samo dan ranije posetio i svojim očima uverio se da je bio sveže obrijan! Nelogično je da je uoči spornog događaja krenuo na brijanje, kako su naveli zatvorenici, jer je dan ranije bio izbrijan. Izjave zatvorenika kao da su pisane na istom mestu i kao da su prepisane, ako se izuzme detalj oko sečiva koje pominju - navodi Borović i ističe da je njegov kolega Dačević razgovarao sa Nikolićem dan uoči tragičnog događaja.

Hrvatski huligan sprečio krvoproliće u zatvoru? - Nikolić je pre samoubistva, prema nezvaničnim saznanjima, nasrnuo na jednog od cimera i teško ga povredio komadom razbijenog ogledala, jer ga je navodno pitao "zašto je ubio sina". Navodno, krvoproliće je sprečio Splićanin Hrvoje Baković (32), jedan od šestorice hrvatskih huligana, koji je uhapšen posle nereda na derbiju Partizan - Crvena zvezda. On je golim rukama pokušao da savlada Nikolića i izbije mu staklo. Međutim, razjareni Nikolić počeo je da se otima i zamahuje oštricom prema njemu, zbog čega je Splićanin zgrabio klupu, uspravio je kao štit i saterao ga u ćošak. Kada je shvatio da je savladan i da ne može da se suprotstavi Bakoviću, Nikolić je staklom koje je držao u ruci navodno sebi prerezao vrat.

- Kada je otišao u posetu, Nikolić mu se žalio "da će biti ubijen". Kolega mi je rekao da je bio uplašen i izgubljen. Tražio je da ga i ja hitno posetim i dramatično ponavljao da se plaši za svoj život. Planirao sam da odem da ga vidim, ali sam 30. decembra obavešten da je navodno izvršio samoubistvo. U krivičnoj prijavi tražim da se hitno dostavi obdukcioni nalaz radi uvida kakve je povrede imao i čime su one bile nanete, da se saluša zatvorski lekar, koji je konstatovao smrt, kao i njegovi cimeri da bismo utvrdili šta se tačno odigralo u ćeliji i kako je nastupila smrt - kaže na kraju razgovora Borivoje Borović.

(BalkansPress / Alo.rs)

Scroll to top