BalkansPress

Dobro došli!

Vlasnik pogrebnog preduzeća „Konkordija” iz Užica, Savo Gačanin (65), pronađen je u ponedeljak mrtav u ulici Miloša Obrenovića u Užicu, a obdukcijom je utvrđeno da je ubijen.

Kako nezvanično saznajemo, telo Sava Gačanina našao je njegov brat u prostorijama preduzeća za pogrebne usluge, a u prvi mah se verovalo da je reč o nesrećnom slučaju.

 

- Sumnja se da je Savo ubijen u nedelju i ostavljen u hladnjači, koja se nalazi u okviru njegovog preduzeća za pogrebne usluge. Njega je u ponedeljak ujutru mrtvog zatekao brat. Najpre se sumnjalo da je on nesrećnim slučajem ostao zaključan u hladnjači, među leševima, i da se smrzao. Međutim, obdukcijom je utvrđeno da je on ubijen hicem iz vatrenog oružja, pošto je imao prostrelnu ranu na potiljku - objašnjava sagovornik.

Prema rečima našeg izvora, inspektorima je odmah bilo sumnjivo to što su i Gačaninov stan, koji se nalazi iznad preduzeća, ali i samo preduzeće bili zaključani.

- Inspektorima je bilo sumnjivo i to što nije pronađena Gačaninova torbica, koju je on uvek nosio sa sobom. Zbog toga se ne isključuje ni mogućnost da je on žrtva pljačke, ali je čudno to što je odneta torbica, ali ne i druge dragocenosti iz Savovog stana i firme. Čak je i njegov skupoceni sat ostao na ruci, nije skinut. Takođe, nema tragova premetačine, što dodatno zbunjuje inspektore - kaže sagovornik.

Komšije nesrećnog preduzetnika kažu da su šokirani vešću o njegovoj smrti. Za Savu imaju samo reči hvale.

 

- Znam ga kao finog i uspešnog čoveka. On je godinama imao hladnjaču i bavio se pružanjem pogrebnih usluga. Dosta ljudi ga poznaje. Bio je svima dostupan maltene 24 sata - kaže komšija i dodaje da niko od stanara ulice Miloša Obrenovića nije čuo viku ili pucnje.

- Nismo čuli pucnjavu, viku ili svađu. Priča se da je ubica koristio prigušivač, zbog čega niko nije primetio šta se dešava. Svi smo ostali zaprepašćeni kada smo čuli šta se dogodilo, a naročito je intrigantno to što je ubica, navodno, odneo samo Gačaninovu torbicu, od koje se on nije odvajao. Ne znamo šta je bilo u torbici, možda novac ili neka dokumenta - kaže komšija i dodaje da gradom kruže razne teorije o tragičnom događaju.

- Neki pričaju da je Savo nedavno prodao njivu i da je kod sebe imao dosta para. Drugi pričaju da je davao pare na zajam, pa da je tu nastao neki problem. Uglavnom, sve se vrti oko novca. Činjenica je da je on bio uspešan u tom svom biznisu i da je bio imućan. Šta se zaista dogodilo, niko sa sigurnošću ne može da kaže - priča poznanik vlasnika preduzeća „Konkordija”.

Misteriozan slučaj - Više javno tužilaštvo u Užicu pokrenulo je istragu kako bi se utvrdile sve okolnosti misterioznog ubistva.- Ima dosta nedoumica u vezi sa ovim slučajem. U toku je prikupljanje dokaza, obavljeni su razgovori sa određenim osobama, a prikuplja se i materijal sa lica mesta kako bi se utvrdilo da li je ubica ostavio neki biološki trag ili otiske na mestu zločina - objašnjava naš sagovonrik.

Kako saznajemo, Savo Gačanin je razveden i otac je tri ćerke.

- Znam da je živeo sam otkako se razveo. Tek sam sad čula da ima tri ćerke. Nijedna nije živela sa njim - kaže komšinica.

(BalkansPress / Alo.rs)

Scroll to top