BalkansPress

Dobro došli!

Milan Kojić, šef policijske ispostave u Kanjiži, uhapšen je zbog toga što je Albancima sa područja Kosova, u zamenu za novac i vozilo, nelegalno pomagao da dobiju srpske pasoše i putuju u EU bez vize, saznaje "Blic".

Među 93 osobe uhapšene u velikoj akciji policije širom Srbije je i šest policijskih službenika. Među njima su i Milan Kojić, šef policijske ispostave u Kanjiži, i njegov kolega Živa Batančev, referent za putne isprave, koje je uhapsio Sektor unutrašnje kontrole. Više javno tužilaštvo u Subotici odredilo je pritvor do 48 sati i Albancima Abedinu Ćunaju, lokalnom pekaru, i njegovom saučesniku Fadilju Puljaju. Kojić i Batančev su osumnjičeni za krivično delo primanje mita, dok se Ćunaj i Puljaj terete za krivično delo davanja mita.

 

"Blic" saznaje da je četvorka pala jer je obezbeđivala pasoše Albancima sa Kosova, kojima nije omogućeno da dobiju srpski pasoš ako nemaju prijavljeno prebivalište na teritoriji centralne Srbije.

- Pekar Ćunaj i Puljaj su pronalazili Albance sa Kosova i za nadoknadu od nekoliko hiljada evra obezbeđivali im prebivalište tako što su ih prijavljivali na adrese u Kanjiži i okolnim mestima.

Onda bi obavestili komandira policije, koji bi tog jednog dana kada su Albanci boravili na fiktivnoj adresi, poslao patrolu da provere prebivalište.

PROČITAJTE: 

Patrola bi utvrdila da je sve u redu, a referent za putne isprave bi im izdao pasoše s kojima su mogli da putuju u Mađarsku i zemlje EU, što inače ne mogu bez vize ako su sa Kosova - saznaje "Blic".

Policija je saopštila da postoje osnovi sumnje da je Kojić od Ćunalja i Puljaja zahtevao i dobio vozilo kao naknadu za sređivanje terenske provere za 15 osoba sa Kosova i Metohije koje su podnele zahtev za prijavu prebivališta u Kanjiži.

- Sumnja se i da je Batančev primio 1.350 evra i 15.000 dinara kako bi izvršio prijavu prebivališta i samom Puljaju i Ćunaju - navode iz policije.

 

Inače, ovo je drugi načelnik policije u Kanjiži koji je u poslednje dve godine bio uključen u nezakonite radnje. Prethodno je u maju 2015. ministar Nebojša Stefanović suspendovao tadašnjeg načelnika Titusa Rekeckog. On je suspendovan zbog neodgovornog postupanja u slučaju nasilja koje je prethodilo masakru u kom je Rade Šefer ubio šestoro članova porodice nakon venčanja sina.

Pritvor načelniku policije u Baču

Staniša Nenadić, načelnik policijske stanice u Baču koji je uhapšen jer protiv jednog Subotičana sačinio lažnu krivičnu prijavu, saslušan je juče u Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu, nakon čega mu je sudija odredio pritvor do 30 dana. Kolege u policiji su iznenađene njegovim hapšenjem, kažu da su o prljavim poslovima Nenadića saznali tek iz medija. Slučaj je preuzelo tužilaštvo u Novom Sadu koje će dalje prikupljati dokaze o umešanosti Nenadića u ovu aferu.

(BalkansPress / Blic.rs)

Scroll to top