BalkansPress

Dobro došli!

Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović tražio je od Srbije da se dozvoli uvoz sedam miliona litara ulja, 18.000 tona brašna i 4.000 tona pšenice.

To je izjavio potpredsednik GP URA Goran Đurović u emisiji Reflektor na TV Vijesti.

Đurović je rekao da Crna Gora mora biti odgovorna i naći rešenje zbog situacije uzrokovane ratom u UKrajini, prenele su večernje novosti pisanje crnogorske Borbe.

 

“Moramo komunicirati sa tržištima od kojih možemo da uvezemo osnovne životne namirnice u Crnu Goru. Potpredsednik Vlade komunicirao je sa nadležnim organima u Srbiji i tražio da se dozvoli uvoz sedam miliona litara ulja, 18.000 tona brašna i četiri hiljade tona pšenice ovih dana”, rekao je Đurović.

Ministar ekonomskog razvoja, Jakov Milatović je pitao Đurovića “kako je Abazović komunicirao i ko mu je dao nalog”, na šta je Đurović odgovorio: “Zašto treba nalog da se spasi država. Radi se ozbiljno na tome da se obezbede osnovne životne namirnice.”

Đurović: URA će učiniti sve da Vlada opstane na ekspertskom nivou | MINA

Kazao je da se nada da će nadležni organi u Srbiji “odblokirati te količine i da ćemo mati određene zalihe za naredni period”.

“Nema panike, građani Crne Gore su u prethodnim godinama izdržali sve i svašta. Ne treba dizati paniku, neći će se mehanizam da se životne namirnice obezbede u dovoljnoj količini”, poručio je Đurović.

Scroll to top