BalkansPress

Dobro došli!

Novoizabrani gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković kaže da će, bez obzira na broj odbornika koalicije oko SNSD, dobiti podršku većine u Skupštini grada, ali ne na način na koji se to obično radi.

- Da hoću da imam skupštinsku većinu po svaku cenu, mogao bih to postići za sedam dana, ali neću. Neću da delim fotelje u Gradskoj upravi i u gradskim javnim preduzećima u zamenu za lojalnost – kaže Stanivuković.

Dodaje da su mu mnogi iz suprotnog političkog tabora već slali signale da su spremni za pregovore i dogovore, ali da on ne želi da pregovara na takav način.

– Pa mi se borimo upravo protiv takve politike, to smo obećali biračima i održaćemo obećanje. Borimo se za korenitu promenu političkog koncepta i poimanja politike – kaže Stanivuković.

 

Kaže da neće potpisivati koalicione dogovore, jer je Banjaluka, kako tvdi, u poslednje 22 godine bila žrtva koalicija, utemeljenih na ličnim interesima pojedinaca.

– Takva je politika naslagala 90 miliona maraka duga u gradskoj Toplani, takva su koalicije srušile Kino “Kozara” i usvojile regulacione planove, koji su uništili grad. Takvoj politici i takvim koalicijama je odzvonilo – kaže Stanivuković.

*Foto: RTRS printskrin

On je rekao da očekuje podršku, ali samo za one predloge koji su dobri i na korist građanima.

– Eto, predložićemo odluku o besplatnim udžbenicima, pa da vidim ko će to odbiti i sa kakvim obrazloženjem. S druge strane, ako ja kao gradonačelnik predložim nešto što nije dobro za građane Banjaluke, dužnost odbornika je da glasaju protiv – kaže Stanivuković.

Dodaje da očekuje promene, ne samo u Banjaluci, nego i u celoj Republici Srpskoj.

– Oni koji misle da imaju stabilnu većinu u opštinama i gradovima, ili u Narodnoj skupštini Republike Srpske, treba da znaju da je to varka. Uostalom, videćemo za dve godine, na izborima, kud nas vode promene koje su već počele – poručuje Stanivuković.

Scroll to top