BalkansPress

Dobro došli!

Bagerista Miroslav Koprivica iz Nikšića odbio je da građevinskom mašinom sruši konak sestrinstva koji su meštani pre dva tri meseca počeli da grade u okviru manastira Svetog Vasilija Ostroškog u zaleđu Ulcinja, u mestu Zoganje.

U sredu ujutro oko 5 sati, Koprivica je stigao ispred verskog objekta, zajedno sa kolegama iz firme “Vilusi kompani” doo.

PROČITAJTE: Prvi snimak RUŠENjA MANASTIRA Svetog Vasilija kod Ulcinja (VIDEO)

Međutim kad su krenuli iz Nikšića niko mu nije rekao šta treba da se ruši.

- Rečeno mi je da bagerom idem za Ulcinj, ali mi niko nije rekao šta treba da se ruši. Tek na licu mesta, u zaleđu Ulcinja, ispred manastira, shvatio sam šta treba da radim. Izašao sam iz bagera i rekao - neću rušiti konak, niti učestvovati u tome, kazao je Koprivica.

 

Čovek se ispred verskog objekta prekrstio, i peške krenuo ka Ulcinju.

Od manastira Svetog Vasilija Ostroškog u Zoganju do Ulcinja ima oko 13-tak kilometara.

*Foto: MCP

PROČITAJTE: Plaže još uvek prazne: Umesto gostiju u Crnu Goru stižu otkazi rezervacija!

Pre nego što je krenuo da se udaljava od manastira, na Miroslava je vršen pritisak da ruši konak. Međutim, za Miroslava Koprivicu nije bilo dileme – rušiti objekat u manastirskoj porti neće.

Prema nezvaničnim informacijama “Novosti”, umesto Koprivice u bager je seo sin vlasnika firme “Vilusi kompani”, Marko Daković i građevinskom mašinom počeo da ruši, i srušio započeti konak manastira Svetog Vasilija Ostroškog u Zoganju.

Scroll to top