BalkansPress

Dobro došli!

Rođena Cetinjanka Jefimija Đinović uputila je otvoreno pismo Milu Đukanoviću, predsedniku Crne Gore, povodom pokušaja da se otmu svetinje Srpske pravoslavne crkve.

Kunem ti se u Ostrog, Dečane i Krku da nećeš proći sa neprijateljskim zakonom iza kojeg stoji tvoj potpis, poručuje Jefimija. Pismo prenosimo u celosti.

PROČITAJTE: NEMAČKI PROROK VIDEO JE SUKOBE NA BLISKOM ISTOKU: Treći svetski rat nam je sve bliže, i počeće NA BALKANU

Gospodine Đukanoviću,

Obraćam ti se kao devojka čiji su koreni iz sela Đinovići nadomak Cetinja, čiji je đed rođen u Skadru, a ja u svetoj Metohiji i čija familija, stričevi, ujak, braća, tetke, sestre, bratanci žive od Zete preko Berana, Podgorice, Bara i Sutomora.

Pouzdano znam da su i tvoji preci ginuli za Cetinje, ratovali za Skadar i davali svoje živote u Metohiji. Na vreme ti kažem, idi kod svoje majke da ti ponovi ove moje reči i ispriča ovu priču. Znam po čijem si naređenju otišao najdalje od svih do sad u istoriji Crne Gore! Urazumi se i povuci ovaj sramni zakon!

 

Ne idi na Svetog Petra Cetinskog i Svetog Vasilija Ostroškog i sve svece i molitvenike pred Gospodom koji osam vekova u Crnoj Gori molitveno obitavaju u Pravoslavlju.

Đed ti se prevrće u grobu, majka mora da ćuti, ali pazi jednog dana tvoji potomci će te se odreći.

Ne započinji novu bitku na Brdonjelu, Krusama i Mojkovcu... Ti ćeš biti kriv za sve! Pomenuh ove bitke u kojima je učestvovao moj prađed, jer potomci takvih junaka danas su u litijama i molitvama po vasceloj Crnoj Gori, sve od Berana pa do mora.

Sad ti se čini da si veći od Boga, a doći će vreme da ponizno puziš, kao što sad puziš pred svojim gospodarima sa zapada.

Dugo puziš i služiš neprijateljima koji besomučno i zlikovački bombardovaše Krajinu, Crnu Goru, Kosovo i Metohiju.

Kunem ti se u Ostrog, Dečane i Krku da nećeš proći sa neprijateljskim zakonom iza kojeg stoji tvoj potpis.

 

Imaš dva izbora:

1. Ili se povrati i budi čovek 2. Ili ćeš ostati ljudska nula, prezren od Boga i ljudi.

Ako nastaviš da kidišeš na naše svetinje, kuća će ti se ugasiti, zapamti dobro.

Ovo ti piše devojka koja je jedva izvukla živu glavu iz rodne Đakovice u leto 1999 godine od UČK krvoloka i NATO zločinaca. Košena sam tim bombama i njihovim gelerima dok sam se igrala sa lutkom u svom dvorištu.. ali mi je Bog dao snagu, Ljubav, tvrdu Veru i Nadu.

Jača je naša ljubav prema svetinjama, nego tvoja mržnja koju proizvodiš među braćom.

Biće nas svakog dana više na strani pravde, u borbi protiv bezakonja, jer u nama teče krv Svetog Save, Obilića, Petrovića, Vukotića i svih koji smo zakleti pod Kosovskim Zavetom i Lazarevom kletvom.

Ostalo ti je još malo vremena.

Upamet se dobro, Đukanoviću!

Jefimija Đinović, etno pojac sa Kosova i Metohije

(BalkansPress / Izvor: Kurir.rs)

Scroll to top