Hrvatsko udruženje GONG je danas poslepodne obavestio kako se društvenim mrežama širi poruka koja sugeriše moguću kupovinu glasova na predsedničkim izborima.

PROČITAJTE: POLICIJA CRNE GORE OTKAZUJE POSLUŠNOST: Specijalci sa Kosova upadaju u Crnu Goru na Badnji dan?!

 

- Ne znamo je li poruka autentična, na telefonski broj nitko se ne javlja, ali kako je reč o slici koja je postala viralna, slučaj smo odmah prosledili DIP-u - javio je GONG.

Gong, nestranačko udruženje građana, ranije je javilo kako izborno jutro drugog kruga izbora za predsednicu ili predsednika Republike Hrvatske protiče mirno, osim nekoliko slučajeva neprofesionalnosti i nedovoljne obučenosti biračkih odbora o kojima su neanonimne građanke i građane izvestili Gong. Kako se navodi, nekoliko biračica i birača požalio se Gongu da su birački odbori od njih tražili potvrde, iako to nije bilo potrebno jer su na vreme promenili biračka mesta i već su bili na biračkom popisu.

Gong je o tomu izvestio nadležna gradska izborna poverenstva kako bi članove biračkog odbora obavestili o ispravnoj proceduri i omogućil da biračice i birači koji su na vreme tražili glasanje van njihovih biračkih mesta i ostvare svoje biračko pravo.

Za vreme izborne tišine građanke i građani prijavljivali su nepoštivanje izborne tišine Gongu pa su tako prijavili da su se u Zadru delili letci koji su bili negativno usmereni na kandidata, a u Splitu na kandidatkinju.

(BalkansPress / Izvor: Espreso.rs)

Scroll to top