Oko 250 pripadnika ROSU - specijalne kosovske jedinice stoji na raspolaganju crnogorskim bezbednosnim organima na dan okupljanja u Podgorici koje je zakazano za sutra, nezvanično je saopštio izvor FOS-a iz diplomatskih krugova.

Razlog je navodno mogućnost otkazivanja poslušnosti u pojedinim redovima policije. Kontaktirano je više nezvaničnih izvora iz vrha Uprave policije (UP) ali niko od njih ovu informaciju nije ni potvrdio niti demantovao.

PROČITAJTE: "CRNA GORA JE NA IVICI RATA!" Eraković: Ukoliko Milo bude ovo uradio na Badnji dan izbiće nemiri kakvi se ne pamte! (VIDEO)

Ova specijalna jedinica korene vuče još iz 1999. godine kada je na Kosovu stigla Civilna policija UNMIK-a (CIVPOL), sa ciljem da obuči lokalne policijske snage. Već 2002. godine u Prištini je formirana preteča ROSU jedinica, tzv. Regionalna jedinica za ulični kriminal (RCSU). Nakon proglašene nezavisnosti, ime je promenjeno u Specijalna operativna jedinica (Njesia Speciale Operative – NJSO), koje se i danas koristi.

FOS je juče objavio informaciju da postoji grupa politički instruisanih huligana koji planiraju beogradski scenario u Podgorici zbog čega se očekuju veće mere obezbeđenja, saznaje fosmedia.me. 

Scroll to top