Tokom večerašnje litije u Bijelom Polju, za sada nepoznato lice gađalo je metalnom šipkom učesnike litije, i povredilo jednog mladića, saznaje Kurir.

PROČITAJTE: MILO L....., NE DAMO TI SVETINJE: Neverovatan snimak iz učionice u Kini, s porukom Đukanoviću na srpskom, širi se internetom VIDEO

Incident se dogodio kod kafića "Rič" u glavnoj gradskoj ulici, ulici Slobode, a očevici kažu za Kurir, da su ih lica iz kafića psovala i vređala.

 

- Policija je brzo stigla i reagovala, nastao je haos, jer niko nije mogao da smiri narod koji je mirno prolazio i nikoga nije dirao, a napadnut je divljački - kažu učesnici litije.

Kafić "Rič" obezbeđuje policija, a litija koja broji 10 hiljada vernika je nastavljena dostojanstveno.

Policija ispituje 9 lica, koja su izvedena iz pomenutog kafića.

Skandalozni napadi na vernike 

Pre 6 dana još jednom su, doduše verbalno, napadnuti vernici SPC u ovom gradu. Naime, Nedim Čoković, sin funkcionera vladajućeg DPS u Bijelom Polju i zaposlenog u Ministarstvu finansija, tačnije Poreskoj upravi, Salka Čokovića, preko društvenih mreža je širio mržnju direktno usmerenu protiv verujućeg naroda koji je izašao na ulice kako bi izrazio nezadovoljstvo povodom usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti.

Na snimku uživo sa protesta u Crnoj Gori, Nedim je ostavio komentar: "Kako bih rado jednim hamerom gazio ova g.vna".

Njegov otac uputio je tim povodom javno izvinjenje.

(BalkansPress / Izvor: Kurir)

Scroll to top