BalkansPress

Dobro došli!

Vatrogasci iz Bara - Bojan Rukavina, Vladimir Đuranović i Nikola Đuranović odbili su da asistiraju policiji u suzbijanju protesta pravoslavnih vernika koji se ne slažu sa Zakonom o verskim zajednicama usvojenim u Skupštini pre nekoliko noći, i protiv njih je pokrenut disciplinski postupak zbog toga.

Oni su "Barskom portalu" kazali da su ponosni na svoju odluku i da će ostati istrajni u tom opredeljenju bez obzira na moguće posledice. Bojan Rukavina nije pravoslavne veroispovesti, ali jeste solidaran sa građanima koji se protive nakaznoj politici režima, i zbog toga smo veoma zahvalni - kazao je ovom portalu Nikola Đuranović. Od ovih barskih vatrogasaca je zatraženo da konkretno asistiraju policiji kod tunela "Sozina", gde se očekivalo da će vernici iz Bara, Sutomora i Virpazara blokirati saobraćaj na dan kada je usvoje zakon koji diskriminiše Srpsku pravoslavnu crkvu i njenu Mitropoliju Crnogorsko - primorsku.

Podsetimo, pre ovog gesta trojice barskih vatrogasaca nikšićki policajac Miloje Šćepanović odbio je da pendrekom ide na sugrađane koji protestuju zbog istog zakona i vratio uniformu i oružje Upravi policije, nakon čega ga je mitropolit Crnogorsko-primorski Amfilohije odlikovao.

Scroll to top