BalkansPress

Dobro došli!

Hrvatska policija je dvojicu državljana Nigerije deportovala iz Pule gde su bili smešteni u prihvatni centar za migrante u Velikoj Kladuši, što je izazvalo burne rekacije i doprlo čak do britanskog Gardijana, koji je optužio naše zapadne susede za ovaj čin.

Nakon što se ispostavilo da je reč o dvojici reprezentativaca Nigerije u stonom tenisu, koji su u Hrvatsku došli kako bi igrali na Petom Međuuniverzitetskom šampionatu u Puli njihova ddeportacija je izazvala pravi skandal.

PROČITAJTE: DA LI SRPSKE BEBE KRADU ZA SEKTAŠKA ŽRTVOVANJA?! Za rituale im potrebna NOVOROĐENČAD ne starija od 16 nedelja

 

Oni su bezuspešno pokušavali da objasne pripadnicima policije zbog čega su tu, gde su smešteni i da imaju validna dokumenta, i na kraju su završili u policijskoj stanici. 

- Držali su nas više od pet sati u policijskoj stanici - kaže nigerijski student Eboh Kenet Činedu.

PROČITAJTE: BEZ MILOSTI IZBACUJU SIROTINJU NA ULICU I BOGATE SE BASNOSLOVNO: Izvršitelji će morati da smanje harač!

 

Keneta Činedu i njegovog 18-godišnjeg kolegu Abija Učena Aleksandra hrvatska policija je i dalje zadržala u stanici. Iz stanice u Zagrebu dvojica hrvatskih policajaca prevezla su ih na njima nepoznato mesto.

- Stali smo. Čekali smo više od pet sati. Došao je drugi kombi. Prebacili su nas u to vozilo zajedno sa drugim ljudima koji su bili tu. Odvezli su nas na drugo mesto - kaže Kenet Činedu i nastavlja ovu neverovatnu priču:

- Kombi je ponovo stao. Izveli su nas napolje i rekli: Potpišite! Rekao sam da neću potpisati. Drugi policajac me je udario. "Potpiši!" Ne znam šta da potpišem. Ne možete očekivati od mene da ću potpisati nešto za šta ne znam šta je, rekao sam mu. Drugi policajac je izvadio pištolj i rekao da će me upucati ako ne potpišem! Bio sam preplašen i potpisao sam", kaže Kenet Činedu i objašnjava da im je policija uzela sve - “uzeli su nam novac, nemamo ništa, naši pasoši su ostali u hostelu i spakovane stvari - navodi se.

Kako su studenti ranije konstatovali, uspeli su nekako da stupe u kontakt sa kolegom iz Nigerije koji je tada još uvek bio u Zagrebu da im uzme pasoše i pošalje u kamp u Velikoj Kladuši.

I dok MUP Hrvatske u svojim saopštenjima tvrdi da nema pojma kako su studenti iz udobnosti hostela u centru glavnog grada Hrvatske završili u kampu za migrante u BiH, Kenet Činedu i njegov 18-godišnji kolega Abija Učena Aleksandro bez svojih putnih isprava se nalaze u kampu Miral u Velikoj Kladuši u kom nema ni vode ni grejanja na temperaturi od minus dva stepena.

(BalkansPress / Izvor: Informer.rs)

Scroll to top