BalkansPress

Dobro došli!

Šef poslovnice banke u hrvatskoj uzeo je oko 11 miliona kuna (oko 1, 4 miliona evra) iz sefa i pobegao u BiH.

PROÖITAJTE: POPLAVLJENA SLOVENAČKA OBALA Alarmi su zvonili na sve strane - u poslednjih 50 godina ovo se desilo samo 2 puta

Nakon što se 59-godišnji S.D. u ponedeljak nije pojavio na radnom mestu, zaposleni su pokušavali da stupe u kontakt sa njim. U početku su posumnjali da je možda napadnut, a kad su otvorili sef, videli su da je prazan i shvatili da je uzeo milione  u domaćoj i stranoj valuti, u raznim apoenima. 

Uprava banke o svemu je obavestila policiju koja sprovodi istragu.

Kako piše Slobodna Dalmacija, S.D. je sef ispraznio najverovatnije u petak, a kako banka ne radi subotom i nedeljom, to mu je dalo dovoljno vremena za beg pre otkrivanja krađe. Pišu kako je prema nezvaničnim informacijama deo novca ostavio jednom članu porodice, koji je pare kasnije predao policiji.

Šef poslovnice koji je nestao s novcem je ekonomski tehničar koji je gotovo ceo radni vek proveo na istim poslovima, u istoj poslovnici, kao njen upravnik, samo što su se menjali nazivi banke.

U Vrlici, mestu gde se sve odigralo, su ga, kako piše Slobodna, ljudi uvažavali i kao šef bankarske poslovnice izlazio im je u susret pa bi se moglo reći da je bio i omiljen među građanima. Ima širok krug prijatelja i materijalno je situiran. Poslednjih godina imao je ozbiljnih zdravstvenih tegoba.

Prijatelji kažu da mu je lov bio najveća ljubav i strast. Zbog učešća u nekim incidentima u lovu bio je izložen intervenciji policije, a iz istih razloga bio je i sudski procesuiran.

(BalkansPress / Izvor: Informer.rs)

Scroll to top