Nove padavine donele su probleme građanima širom Crne Gore. Kiša koja od utorka pada na području Nikšića pravi velike muke meštanima Gornjeg polja, Miločana, Mokra Njive, a loša situacija je u Župi i na Vitalcu.

 PROČITAJTE: UPOZORENJE ESKIMA: Globalno otopljavanje je laž, Sunce ne izlazi na istoj strani, Zemlja se pomera! (VIDEO)

 

Snažno nevreme, praćeno jakom kišom, dovelo je do izlivanja Zete pa je došlo do obustave saobraćaja kod Brezovačkog mosta, a voda je prodrla u pojedine kuće i pomoćne objekte u prigradskim naseljima.

 

"Pojačali smo broj zaposlenih u smeni kako bi stigli da što brže reagujemo na pozive. Policija je zatvorila put kod Dukla prema Brezoviku, a naše ekipe su i jutros izvlačile nekoliko zaglavljenih vozila kod mosta u delu gde se Zeta najviše izlila“, rekao je načelnik Službe zaštite i spasavanja u Nikšiću Veselin Gardašević.

Prema njegovim rečima, voda je prodrla uglavnom u prodrumske prostorije, mada i u prizemlje nekih od kuća u Mokroj Njivi, pa su ekipe Službe zaštite i spasavanja stalno na terenu.

U Kolašinu je, pak, najgora situacija kod stare ciglane u selu Bistrici, gde su oba mosta poplavljena.

 

U okolini grada izlila se Plašnica, a 80 odsto nasipa na toj reci je urušeno.

Izlila se i Pčinja u Lugovima, imanja u tom delu Kolašina su poplavljena, a voda preti i objektima.

Nevreme je donelo probleme i Novljanima. Zbog jake kiše koja je u kratkom vremenu pala oko 90 litara na metar kvadratni za svega dva sata poplavljene su javne površine i saobraćajnice.

(BalkansPress / Izvor: Kurir.rs)

Scroll to top