BalkansPress

Dobro došli!

Izjava, makar i demantovana, predsednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović da je BiH zemlja militantnog islama i da je vlast u Sarajevu pod kontrolom Irana i dalje uzbunjuje duhove na Balkanu.

U burnim reakcijama najviše otišao Bakir Hadžiomerović, bosanski novinar i od skoro političar.

PROČITAJTE: VERNICI ĆE MORATI DA ODLUČE Formirana organizacija unutar SPC: Vladika Maksim pokrenuo zlokoban NATO projekat

On je preko svog tviter naloga uputio bujicu uvreda predsednici Hrvatske.

„Da ne okolišamo, jebem ti mater, kobilo ustaška“, napisao je Bakir koji se nešto kasnije izvinio:

 

„Gluho je doba... Uglavnom, znam, pretjerao sam! Vulgarni rječnik bio je potpuno neprimjeren. Izvinjavam se, iskreno! Ipak, bilo bi lijepo da KGK ubuduće pokaže više poštovanja prema BiH, a mogla je, vala, u Izraelu prozboriti koju rečenicu i o zločinačkim tekovinama NDH. Toliko“, tvitovao je nakon toga Hadžiomerović.

S druge strane, Kolinda je navela da sporna „izjava o BiH nije njena“, ali i da u poslednje vreme „vidi kako BiH pokreće niz agresivnih koraka prema Hrvatskoj“.

A, upitana da komentariše oštre reakcije iz BiH, Kolinda kaže:

- To su komentari na komentare jedne novinarke. Ponavljam to nisam rekla. Žestoke reakcije koje uspoređuju Hrvatsku s fašizmom u potpunosti odbacujem, to je totalni nonsens – navela je predsednica Hrvatske i naglasila da nije davala intervjue tokom posete Izraelu.

Scroll to top