Mitropolit crnogorsko-primorski odbio je poziv predsednika Crne Gore da prisustvuje prijemu povodom obeležavanja Dana državnosti - 13.jula.

- Blagodareći vam na pozivu na prijem povodom obeležavanja velikog i značajnog datuma za našu zemlju – dana međunarodnog priznanja Knjaževine Crne Gore i opštenarodnog ustanka protiv nacifašizma - 13.jula. Čestitamo vam praznik, želeći da Bog ukrepi naš narod i blagoslovi Crnu Goru da svi zajedno istrajemo na putu kojim su išli knjaz Nikola, koji se izborio za međunarodno priznanje nezavisnosti borbom protiv vekovnog okupatora i ustanici koji su se podigli protiv nacifašističke ideologije zla i stradanja. Žao nam je da ne možemo lično da prisustvujemo prijemu, iz vama dobro poznatih razloga - poručio je mitropolit Amfilohije, a saopštava Služba za odnose sa javnošću predsednika države.

Na prijemu pored zvanica iz političkog, društvenog, kulturnog i sportskog života Crne Gore, došle su i zvanice iz diplomatskog kora, stranih ambasada, na prijemu kod Đukanovića pojavio se i raspop Miraš Dedeić, koji je anatemisan od Vaseljenskog patrijarha Vartolomeja. 

Scroll to top