Radoje Petković, potpredsednik Veća srpske nacionalne manjine Grada Kastva, građevinski preduzetnik i dugogodišnji član SDS S-a, podlegao je povredama zadobijenim u brutalnom napadu u Viškovu, objavljeno je na Fejsbuk stranici Veća srpske nacionalne manjine Primorsko-goranske županije.

PROČITAJTE: KO JE OD VAS SRBIN? Brutalan napad na SEZONSKE RADNIKE iz Srbije u HRVATSKOJ

Petković je brutalno pretučen 24. aprila ispred jednog kafića u Viškovu, u opštini Rijeka, i nedeljama se borio za život, prenosi Indeks.

 

Riječka policija je kao napadača identifikovala Iliju Glavića (48) koga Opštinsko državno pravobranilaštvo sumnjiči za krivično delo nanošenja izuzetno teških telesnih povreda.

Istražni sudija Županijskog suda u Rijeci Ksenija Zorc odredila je Glaviću istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela i uticaja na svedoke.

Petković je nakon kratke prepirke s Glavićem u lokalu krenuo prema svom automobilu. Glavić ga je stigao na parkingu i brutalno napao.

 

Na snimcima nadzorne kamere vidi se da Glavić nije odustajao od udaraca čak ni kada je Petković izgubio svest i pao na zemlju.

PROČITAJTE:DETALJI O NAPADU NA SRBE NA BRAČU U pomoć im pritekao taksista i spasio ih, a odluka koju je donela gradonačelnica će RAZBESNETI NAVIJAČE

Радоје Петковић

25.07.1955.-08.06.2019.

Истакнути члан српске заједнице, потпредсједник ВСНМ Града Каства, дугогодишњи члан СДСС-а изгубио је битку за живот и подлегао озљедама добивеним у бруталном нападу на Вишкову.
Мјесто и вријеме комеморације бити ће накнадно објављени.

(BalkansPress / Izvor: Tanjug)

Scroll to top