BalkansPress

Dobro došli!

Prava Crna Gora, koju predvodi Marko Milačić, najoštrije osuđuje novi upad policijske jedinice ROSU pod komandom Ramuša Haradinaja na sever Kosova i Metohije.

Saopštenje prenosimo u celini.

„Ovakvo skandalozno i brutalno ponašanje prištinskih vlasti, koje je samo nastavak terora koji trpi srpski narod na Kosovu i Metohiji, ima više posledica: destabilizaciju ionako destabilizovanog područja, koja će se, sasvim sigurno, odraziti i na region, ali i novo zastrašivanje preostalih Srba na Kosovu.

Dakle, otimanje teritorije Srbije protivno Rezoluciji 1244, naočigled celog sveta, nije bilo dovoljno za vlasti tzv. Kosova, već se nastavlja sa novim progonom koji bi trebao da vodi, pretpostavljamo, i do potpunog iseljenja svih građana srpske nacionalnosti sa njihovih ognjišta.

 

Imajući u vidu da smo svega pre nekoliko meseci na poziv Srpske liste obišli Kosovo i Metohiju i razgovarali sa tamošnjim predstavnicima našeg naroda, te svojim očima videli u kakvoj kontinuiranoj šikani i netrpeljivosti provode dane, vrlo smo svesni teške situacije koja je ovog jutra i eskalirala. Stoga, bez želje za praznim rečima i pukim saopštenjima, upućujem poruku političkim predstavnicima Srba na Kosovu, ali i celokupnom srpskom narodu koji tamo živi: ’Braćo, na jedan poziv smo daleko od vas‘“, istakao je predsednik Prave Crne Gore Marko Milačić.

Scroll to top