BalkansPress

Dobro došli!

Devetočasovna potraga za dve trinaestogodišnje devojčice na području Doboja uspešno je završena u nedjelju ujutru, a maloletnice su pronađene u mestu Striježevica mokre i promrzle, saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

Oni su dodali da su o svemu obavestili i Centar za socijalni rad u tom gradu.

PROČITAJTE: DETALJI TRAGEDIJE U LESKOVCU: Miloš (24) poljubio devojku pa umro na ulici

Posvađale se sa roditeljima

Izvor blizak istrazi rekao je da su prema prvim informacijama devojčice pobegle od kuće nakon što su se posvađale sa roditeljima. Njih dve su se inače družile i idu zajedno u Osnovnu školu Sveti Sava.

–Nisu se htele nikome javljati na telefon i povremeno su gasile svoje mobilne aparate. Upravo to što su gasili mobilni telefon je otežavalo potragu, jer ga nisu mogli locirati. Na sreću potraga je na kraju imala srećan kraj i one su pronađene – pojasnio je naš izvor.

 

Policija ih našla promrzle

On je dodao da se na devojčicama moglo videti da im je bilo drago što ih je policija našla, jer je celu noć padala kiša i bilo hladno.

Podsetimo, nestanak devojčica prijavljen je Policijskoj upravi Doboj u subotu u 17 i 17.20, a potom su o tome obaveštene sve policijske stance iz sastava Policijske uprave Doboj, kao i sve susedne policijske stanice.

–U potrazi za maloletnicima bili su uključeni službenici policijskih stanica Doboj jedan i dva i Petrovo, Policijske stanice za bezbednost saobraćaja Doboj, Sektor kriminalističke policije dobojske uprave, Jedinica za operativnu tehniku MUP-a Republike Srpske i Jedinica za podršku Policijske uprave Doboj sa psom tragačem – rekli su u PU Doboj i dodali da su devojčice pronađene jutros oko 2.45 na lokalnom putu.

Prevezene u Dom zdravlja

Nakon pronalaska, devojčice su bile morke i promrzle, pa su prevezene u Dom zdravlja Doboj radi ukazivanja potrebne lekarske pomoći, nakon čega su ih preuzeli roditelji.

Policijski inspektori će nakon što se devojčice oporave da ih ispitaju, kako bi se utvrdili stvarni razlog zbog kojeg su odlučile da pobegnu od kuće.

(BalkansPress / Izvor: Blic.rs)

Scroll to top