BalkansPress

Dobro došli!

Posle likvidacije Veselina Veska Vukotića (69), oca vođa „škaljarskog klana“ Jovana Vukotića, među članovima suprotstavljenog „kavačkog klana“ zavladali su strah i panika, a kako izvori crnogorskih medija kažu, svi viđeniji „kavčani“ već su preduzeli određene mere kako bi se zaštitili od najavljene odmazde.

Čitulja koju je ocu dao Jovan Vukotič, posebno rećenica "svako zna šta mu je činiti" tumači se kao poziv na opštu mobilizaciju škaljarskog klana.

Kako su za crnogorske medije rekli izvori iz istrage, likvidacija Veselina Vukotića pokrenuće niz novih brutalnih ubistava u Crnoj Gori, Srbiji i regionu.

-S obzirom na to da su braća Vukotić preko čitulja koje su dali svom ocu nagovestili osvetu, pripadnici „kavačkog klana“ očekuju žestok udar. Zbog toga su članovi ove kriminalne grupe, a naročito oni viđeniji, pojačali lično obezbeđenje, a članove svojih porodica, supruge i decu sklonili su na sigurno - kaže izvor crnogorskih medija.

 

Podsetimo, u čitulji koju je dao ocu iz zatvora u Beogradu Jovan je napisao:

„Ponestalo mi je reči! Nismo stigli da se oprostimo pred tvoj večni odlazak na junačko Čevo. Tvoja smrt danas je probudila ono što sam godinama umirivao u sebi. Svako zna šta mu je činiti. Obraz ćemo sačuvati kako si nas učio celog života, a život je prolazan.“

Crnogorski istražitelji su jedan pravac istrage Vukotićevog ubistva usmerili na „kavački klan“, a od subote, kada se likvidacija desila u Kotoru, neprestano privode pripadnike te grupe.

-Do sada je saslušano 30 bezbednosno interesantnih osoba, koje su mahom povezane sa „kavčanima“. Svi privedeni su pušteni jer su zasad dali alibi. Inspektori proveravaju da li su njihovi iskazi istiniti, kao i gde su bili pre i u vreme zločina i sa kim su bili u kontaktu. Policija će ispitati sve osobe koje su na listingu telefona, sa kojima je ubijeni Vukotić razgovarao. Istovremeno, obaviće se i analiza međusobnih telefonskih komunikacija nekih osoba - kažu izvori i dodaju da, iako se verovalo da su u likvidaciji učestvovale najmanje dve osobe, za sada nema dokaza da je ubica, koji je Vukotića čekao skriven u žbunju, imao pomagača.

Božidar Spasić

KRV ĆE TEĆI I SRPSKIM ULICAMA

*FOTO: MARINA LOPIČIĆ

Božidar Spasić, bivši funkcioner DB, kaže da se nakon ubistva Vukotića rat klanova može nastaviti i na srpskim ulicama.

-Ono što Crnogorci zapetljaju dole, uvek su raspetljavali ovde. Ubistvo u Kotoru je krvavo, osvetničko i teško da sada možemo govoriti o škaljarskom i kavačkom klanu. Siguran sam da se između njih umešala neka treća linija, kojoj je u interesu da se oni međusobno pobiju - rekao je Spasić.

 

Podsetimo, Veselin Vesko Vukotić (69), otac Jovana i Igora Vukotića, koje je policija označila kao vođe „škaljarskog klana“, sahranjen je u ponedeljak na porodičnom groblju u mesto Čevo kod Kotora.

Veselin Vesko Vukotić

*VESELIN VESKO VUKOTIĆ FOTO: PRINTSCREEN

Vukotić je, podsetimo, ubijen u subotu u sačekuši u naselju Dobrota. Njegovi sinovi nisu prisustvovali sahrani, jer je Jovan u zatvoru u Beogradu, dok je Igor, za kojim je Crna Gora raspisala poternicu, u bekstvu. 

*FOTO: PRINTSCREEN


Nismo se oprostili

-Ponestalo mi je reči! Nismo stigli da se oprostimo pred tvoj večni odlazak na junačko Čevo. Tvoja smrt je danas probudila ono što sam zadnjih godina umirivao u sebi. Svako zna što mu je činiti! Obraz ćemo sačuvati kako si nas učio celog života, a život je prolazan. Neka ti je večna slava i hvala - piše u čitulji Jovana Vukotića, koju je objavio jedan crnogorski dnevnik.

 

DVE ČITULJE

U srpskim medijima objavljen je poslednji pozdrav drugačije sadržine.

-Poslednji pozdrav ocu. Ne dadoše nam da se poslednji put oprostimo pred tvoj večni odlazak na junačko Čevo. Dostojanstveno si živeo, uzdignute glave koračao i uvek nam govorio da je život prolazan, a obraz večno traje. Nećemo te nikad izneveriti. Počivaj mirno i spokojno pored Serdara i Vojvode, koji krase istoriju naše familije. Tvoj Jovan.

Podsetimo, posle ubistva Vladimira Roganovića u Beču u decembru 2018, pripadnici „kavačkog klana“ na sličan način su slali poruke, najavljujući osvetu za likvidaciju prijatelja.

*FOTO: PRINTSCREEN

*FOTO: PRINTSCREEN

Krvavi rat „kavačkog klana“ i „škaljarskog klana“, čija je poslednja žrtva, kako veruje policija, otac braće Vukotić, nije klasičan mafijaški rat, već ga prati i krvna osveta.

Osim razračunavanja zbog novca, odnosno droge, on ima elemente lokalnog kolorita, crnogorske krvne osvete.

ŠTEDE SAMO ŽENE I DECU

Obračuni dva klana počeli su 2014, posle nestanka kokaina.

-To je u bukvalnom smislu rat do istrebljenja. Navodno su se oba klana zaklela da neće stati dok suparnički ne unište. Meta nisu samo članovi grupa već i njihovi muški članovi porodice. Postoji priča da je prećutni dogovor da se štede samo žene i muškarci mlađi od 16 godina - otkriva izvor.

(BalkansPress / Izvor: Kurir.rs)

Scroll to top