U subotu nešto iz 3 sata potres sa epicentorm 21 kilometra severno od Splita dobro je prodrmao ovo područje. Seizmološki zavod navodi kako je bio jačine 4,2 stepena po Rihterovoj skali.

PROČITAJTE: LAKO MOGU DA SE OKRENU PROTIV VAS: Ove rase pasa su najopasnije za ljude! (FOTO)

- Napola sam spavao kada me treska probudila, brzo sam skočio iz kreveta i sklonio se pod štok od vrata - opisao je trenutak kada je osetio potres stanovnik Kaštela.

 

U subotu u 3:08 sati potres jačine 4,2 stepena po Rihterovoj skali na dubini od 2 kilometra, sa epicentrom 21 kilometar severno od Splita i 14 kilometara zapadno od Sinja, dobro je zatresao celo to područje, objavio je EMSC.

- Noćas u 3 sata i 8 minuta seizmografi Seizmološke službe zabeležili su jak potres s epicentrom kod Donjeg Muća 16 kilometara zapadno od Sinja. Potres se osjetio u široj okolini Sinja - objavila je Seizmološka služba.

Stanovnici Splita, Sinja i okoline govore kako ih je potres probudio, a neki govore da je podrhtavanje tla pratio i jako neugodan zvuk. Koliko je jako zatreslo pokazuje i to da se potres osetio i u Rijeci, 242 kilometra udaljenoj od epicentra.

U Sinju kažu kako su prvo osetili potres i čuli snažnu tutnjavu, a onda oko 20 minuta kasnije opet se čuo jako neugodan zvuk, ali nije bio popraćen podrhtavanjem.

Potres su osetili i oni koji žive u zgradama na 10-om i višim spratovima, a u Splitu su svedočili i kako su osetili da im se tresu stolice na kojima su sedeli. Još se ne zna da li je bilo materijalne štete ili povreda.

- Tresao se ormar i nameštaj. Rekla bih da je bio oko 4 po Rihteru, svakako neugodan potres - ispričala je za Index.hr čitateljka iz Kaštela.

Scroll to top